02:01:18 29.03.2024
Stiri

VIDEO // Chirtoacă lansează o PROVOCARE pentru Năstase și Maia Sandu. Acesta crede că și cei doi au „PĂCATE” și că nimeni nu a venit din cer „ca un ÎNGER”

Politică 14.09.2018 11:14 Vizualizări3248 Autor: Ziarul National
VIDEO // Chirtoacă lansează o PROVOCARE pentru Năstase și Maia Sandu. Acesta crede că și cei doi au „PĂCATE” și că nimeni nu a venit din cer „ca un ÎNGER” facebook


Vicepreședintele Partidului Liberal (PL), ex-primarul capitalei Dorin Chirtoacă, susține că este pregătit să treacă „filtrul de integritate” propus de Maia Sandu, dar în același timp vrea ca lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), dar și președintele Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA), Andrei Năstase, să i se alăture în acest exercițiu.

„Eu aștept să văd unde și când mă cheamă Maia Sandu să trec acest filtru. Eu mă duc. Noi acum vorbim prin scrisori cu Maia Sandu. Am întrebat unde să merg să trec filtrul. Ea mi-a zis să prezint o listă de la PL. Eu am vorbit de mine că merg la filtru, să nu se lege de alți oameni. Merg oricând unde e deschisă ușa pentru filtru. Dar îi chem și pe ei să vină acolo, să vedem cum răspund la unele întrebări. Cum a fost în 2005 cu atacul raider de la „Victoriabank” de către unii. Cum a fost cu votatul de către Guvern al furtul miliardului”, a spus Chirtoacă într-o emisiune de la „N4”.

Liberalul nu crede că Maia Sandu și Andrei Năstase ar fi oameni noi în politică și nu e de acord atunci când i se spune „că la timpuri noi e nevoie de persoane noi”.

„În 2007, după ce am ajuns primar în Chișinău, unul era în alianță cu Plahotniuc – făceau afaceri împreună. Țopa, Țopa și cu finul. Iar doamna lucra la Ministerul Economiei și era subalterna lui Dodon. Atunci eu eram în luptă cu regimul comunist. Fratele lui era cu regimul comunist și dădea afară jurnaliștii de la Euro TV sau Antena C. Asta nu a fost în secolul trecut. Dacă vorbim de vremuri noi cu oameni noi, atunci trebuie să-i dăm pe toți jos care au deținut o funcție administrativă. Să vină tinerii”, a argumentat acesta.

Referindu-se la „filtrul de integritate”, fostul primar a mai spus că e vorba de „o absurditate” și o lipsă de responsabilitate politică.

„Pentru mine nu e o problemă acest filtru. Vreau să văd acei oameni care mă vor judeca, dacă la asta s-a ajuns. E o absurditate ce se întâmplă. Orice partid sau lider trebui să-și asume responsabilitatea cu privire oamenii propuși. Dacă ar fi ceva în neregulă cu un candidat, presa va sări imediat. E o chestiune artificială, un paravan ca să nu-ți asumi răspunderea. Ca să nu-mi oferi mie un răspuns direct la întrebarea dacă mergem împreună în alegeri, mă trimiți la filtru. Nu e o chestiune matură din punct de vedere al anvergurii care trebuie să o aibă o opoziție care vrea să câștige alegerile. Când nu-ți asumi deciziile, atunci nu ai anvergura necesară să dai jos regimul, să creezi capacitatea și imaginea de învingător. Maximum ce poți obține e să devii opoziție parlamentară și să critici încă patru ani guvernarea”, crede Chirtoacă.

Vicepreședintele PL consideră că unica soluție pentru a câștiga alegerile e unificarea tuturor forțelor democratice. „Doar așa vom da omului simplu încrederea că lucrurile pot fi schimbate. S-a văzut în aceste luni că Maia Sandu și Andrei Năstase nu se descurcă de unii singuri, la fel cum și noi sau alții nu se descurcă”, a conchis Dorin Chirtoacă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md