(foto) Toyota Yaris Y20 şi Yaris GR Sport debutează la Salonul Auto de la Paris

Pe lângă noua Toyota Corolla Touring Sports, compania niponă va prezenta la Salonul Auto de la Paris două ediţii speciale ale modelului compact Yaris. Modelul numit Y20 este unul aniversar, iar cel numit GR Sport a fost făcut cu inspiraţie de la hatchback-ul exclusiv Yaris GRMN.

Toyota aduce un omagiu originalului Yaris prin introducerea unui nou model  numit Y20, în gama sa de modele din anul 2019. Acesta marchează 20 de ani de succes în segmentul B de maşinii, făcându-şi pentru prima dată apariţia acum 20 de ani, în 1998, la fel la Salonul Auto de la Paris. Prin decenii si trei generatii, Yaris a devenit ferm modelul cel mai bine vândut al Toyota în Europa, fiind produs de asemenea la uzina din Valenciennes, Franța.

Gama revizuită de modele Yaris, dezvăluită pentru prima dată la Salonul Auto de la Paris pe data de 2 octombrie, va lansa cu o producție inițială de doar 1.998 de maşini ediţia Y20 Launch Edition. Acestea se vor deosebi printr-o vopsea aurie pentru caroserie, similară cu cea aplicată pe primul Yaris în 1998, dar într-o combinaţie contemporană cu o nuanţă dark grey pentru acoperiş.

Acestea 1.998 de exemplare vor fi urmate de Y20-uri care vor sta în centrul gamei de modele Yaris pentru anul 2019, oferind o propunere valoroasă pentru clienți. Și acestea vor putea avea un finisaj bi-ton: pentru caroserie culori albe, negre sau argintii, în combinaţie cu un acoperiş de culoare gri închis.

La exterior se vor putea găsi şi alte elemente finisate în gri închis pentru a distinge modelul Y20 de alte Yaris-uri. Printre acestea se numără nişte jante bi-ton din aliaj de 16 inci şi cu 10 spiţe, inserţii laterale gri, grila față a radiatorului, carcasele oglinzilor retrovizoare exterioare și proiectoarele anti ceaţă (cu detalii cromate).

Un Yaris Y20 va avea de asemenea nişte geamuri posterioare umbrite şi o emblemă specială pe montantul posterior.

Interiorul prelungește tematica culorii dark grey, regăsindu-se pe consola centrală, pe inserții de pe volan și pe scaunele cu tapiţerie specială combinată. Marginile deflectoarelor de aerisire, a difuzoarelor audio, a panoului de bord şi a zonei din jurul levierului vor fi finisate într-o culoare cromată satinată. Covoraşele negre vor avea margini argintii, iar logouri Y20 se vor putea găsi pe panoul de bord şi pe scaune.

De cealaltă parte, noul Yaris GR Sport va fi oferit celor care nu au reuşit să-şi cumpere un model limitat Yaris GRMN, însă într-o variantă simplificată. Datorită lansării sale de la sfârșitul anului 2018, noul model își face debutul mondial la Salonul Auto de la Paris la 2 octombrie și va fi primul automobil în specificaţie GR Sport care va fi lansat în Europa.

Introducerea modelului în specificaţie GR Sport este un exemplu suplimentar al modului în care succesul motorsportului internațional al Toyota Gazoo Racing este introdus direct într-o nouă generație interesantă de mașini stradale. Revenirea Toyota la Campionatul Mondial de Raliuri în 2017 a dus la dezvoltarea lui Yaris GRMN, care a câștigat o recunoaștere critică și a dovedit un succes instantaneu în vânzări.

Noul GR Sport ia influența sportivă Gazoo Racing şi o duce în inima gamei de maşini Yaris, oferind performanțe veritabile, distracție și stil sport. Modificările inspirate de GRMN se concentrează asupra suspensiei, dând mașinii un comportament sporit la capitolele manevrabilitate şi reacţie. Utilizează amortizoare de șoc Sachs Performance similare cu cele montate pe GRMN și o bară anti-ruliu solidă (mai degrabă decât una goală pe interior) pentru a obține o rigiditate suplimentară. Maşina are și o poziție sportivă, cu o gardă la sol redusă cu 11 mm faţă de standardul Yaris, iar spaţiul dintre roţi şi caroserie este redus cu 18 mm.

Jantele negre din aliaj de 17 inci sunt realizate exclusiv pentru Yaris GR Sport, dar sunt echipate cu aceleași anvelope Bridgestone Potenza RE50 205/45R17 ca şi model GRMN.

Modelul este şi mai uşor cu 5 kg decât un Yaris obişnuit datorită limitării instalării unor opţiuni. GR Sport va fi disponibil exclusiv în variantă cu cinci uși și va avea sub capotă unitatea hibridă standard de 1.5 litri.

Stilul exterior este inspirat de la modelul Yaris GRMN, incluzând un acoperiș negru bi-ton cu un spoiler spate. Există nişte inserţii pe uşi în piano black, o grilă a radiatorului tip fagure de culoare neagră, carcase negre ale oglinzilor retrovizoare exterioare și inserţii negre care înconjoară farurile anti ceaţă.

Farurile principale sunt unice pentru GR Sport, cu detalii interioare negre. Geamurile laterale posterioare sunt fumurii standard şi tot în zonă se pot găsi marcaje GR. Aplicaţii roșii pot fi adăugate pe buza frontală și pe linia de sus a barei de protecție spate, pentru a genera o atracție vizuală sportivă.

În cabină, influența GR este foarte vizibilă, cu scaune faţă sport, marca GR, cu tapiţerie neagră Ultrasuede şi cusături, inserții albe contrastante. Când șoferul apasă butonul de pornire, afișajul TFT multi-informativ afişează sigla GR. Pentru a profita la maxim de potențialul de manevrabilitate al mașinii, Yaris GR Sport este echipat cu același volan cu trei spițe cu diametru mic ca și coupeul GT86.

Senzația sportivă a interiorului este îmbunătățită printr-un tavan de culoare neagră şi inserţii cromate satinate în jurul levierului cutiei de viteze, a deflectoarelor de aer şi a difuzoarelor audio. O notă suplimentară mai este redată de un set de covoraşe negre cu margini argintii.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/