(video) Premieră: Noul DS 3 Crossback vine în locul lui DS 3 şi devine primul electromobil al mărcii

Marca franceză DS Automobiles, anterior brand de lux al companiei Citroen, a prezentat un nou model numit DS 3 Crossback. Acesta este un SUV compact, poate fi electric şi debutează cu noua platformă CMP (Common Modular Platform), care cântăreşte cu cel puţin 30 de kg mai puţin decât generaţia precedentă şi abundă în metale uşoare.

DS 3 Crossback reprezintă un amestec de stil francez, tehnologii fanteziste și sisteme de propulsie moderne. Reprezentantele sexului frumos vor găsi în el ceva unic.

https://www.youtube.com/watch?v=GusjPcte1LY

Începând analiza modelului cu ceea ce se află sub capotă, aflăm că noul DS 3 Crossback va putea fi propulsat de motoare cu ardere internă, alimentate atât cu benzină, cât şi cu motorină. Linia de benzinare care corespund standardului Euro 6.3 este alcătuită dintr-un singur reprezentant, o unitate PureTech de 1.2 litri şi cu trei cilindri, dar care are trei variaţii de putere: 100 CP, 130 CP și 155 CP.

Există şi un singur motor diesel BlueHDi de 1.5 litri şi cu patru cilindri, de standard Euro 6.2, care poate produce 100 sau 130 de CP.

Opțiunile de transmisie includ o cutie automată cu opt trepte EAT8 sau una manuaă cu șase trepte. Tracţiunea poate fi pe puntea din faţă sau una integrală.

După cum am menţionat, noul DS 3 Crossback poate fi şi un electromobil. Modelul se va numi DS3 Crossback E-Tense şi va fi disponibil pentru a fi cumpărat abia din a doua jumătate a anului 2019. Maşina va fi propulsată de un singur motor electric (tracţiune doar faţă), care produce 136 de CP şi 260 Nm de cuplu, şi este alimentat de o baterie litiu-ion cu o capacitate de 50 kWh, ascunsă sub podea.

Încărcarea bateriei este posibilă prin intermediul sistemului de frânare și decelerare regenerativă a autovehiculului sau printr-o gamă largă de soluții de încărcare – de la o priză casnică, un wallbox sau chiar printr-un încărcător rapid de la o staţie specializată. Conform DS, o încărcare completă este realizată în cinci ore când vehiculul este conectat la un wallbox de 11 kW. Între timp, conectarea vehiculului la un încărcător rapid de 100 kW pentru o perioadă de 30 de minute va încărca bateria într-o proporţie de 80% (9 km/minut).

Cu o baterie încărcată complet, DS 3 Crossback E-Tense poate înregistra o autonomie de peste 300 de km în noul regim de măsurare WLTP. În ceea ce privește performanța, electromobilul va putea accelera de la 0-50 km/h în 3.3 secunde și de la 0-100 km/h în 8.7 secunde.

Fiind o maşină stilată, există foarte multe elemente care atrag atenţia şi unele dintre ele sunt farurile adaptive cu o formă neobişnuită, care găzduiesc sistemul de iluminare DS Matrix LED Vision, alcătuit din patru module LED (3 pentru faza scurtă şi unul Matrix Beam pentru faza lungă, cu 15 segmente individuale în fiecare, care se pot conecta şi deconecta automată în baza informaţiilor primite de la o cameră de pe parbriz despre condiţiile de pe drum.

Grila DS cunoscută este, de asemenea, flancată de lumini de zi poziţionate vertical, care se întind până jos, până la o bandă subțire cromată care separă partea inferioară a barei de protecţie.

Pe lateral se vor găsi nişte linii elegante pe profilul uşilor, mânere retractabile care îşi fac apariţia la detectarea cheii în apropiere sau printr-o comandă de pe smartphone şi o aripă lângă montanţii centrali, cunoscută de pe modelul obişnuit DS 3 care va fi scos din producţie peste câteva luni.

Clienţii vor avea acces la 10 modele de jante, 10 culori pentru caroserie, trei culori pentru acoperiş şi teme DS Inspiration, fiecare având caracteristici estetice diferite: Montmartre, Bastille, Performance Line, Rivoli, Opera şi ediţia limitată de start La Première.

Împreună cu motorizările disponibile, DS afirmă că vor exista peste 2.000 de posibile combinaţii de personalizare a modelului.

Ce ţine de partea posterioară, o pereche de stopuri subțiri conectate prin mai multe cromate seamănă cu abordarea de pe DS7 Crossback. Prizele de aer de la marginile superioare ale barei de protecție invocă un sentiment de lățime, alături de alte elemente precum spoilerul acoperișului și învelișuri cromate pentru reflectoare/lămpi anti ceață.

Pentru cei interesați de dimensiunile SUV-ului compact, acesta măsoară 4.118 mm în lungime, 1.791 mm în lățime și 1.534 mm în înălțime. Are un ampatament de 2.558 mm. Portbagajul are un volum de 350 de litri.

Deplasându-ne la interior, stilul deosebit continuă cu o serie de elemente sub forma unor romburi, inclusiv pe panoul de bord, panourile ușilor, suporturile laterale ale scaunelor, deflectoarele centralele ale sistemului de climatizare și chiar comenzile pentru sistemul infotainment și cel de climatizare. Consola centrală inferioară este similară cu cea din DS7 Crossback, chiar în jos până la levierul cutiei de viteze.

Ecranul sistemului multimedia reprezintă un afișaj de 10.3 inci, care vine cu funcțiile obișnuite de navigaţie și de conectivitate pentru smartphone-uri. Un panou de bord digital este, de asemenea, prezent și configurabil, precum și un head-up display color care proiectează informații pe un panou transparent în fața conducătorului auto.

Vezi şi: Cel mai frumos interior auto al anului 2017 îl are noul DS 7 Crossback

Printre alte dotări disponibile pentru noul DS 3 Crossback se numără: un sistem de pilotare automată de nivel 2 numit DS Drive Assist (funcţionează până la 180 de km/h), sistem de parcare automată DS Park Pilot și un sistem de telematică fără fir prin intermediul aplicației MyDS, sistem activ de izolare fonică, geamuri laterale groase şi un parbriz cu izolare acustică, sistem audio FOCAL cu 12 difuzoare şi 515 waţi putere,

Există, de asemenea, o serie de caracteristici de siguranță cum ar fi opt airbag-uri, asistență pentru menținerea benzii de rulare și sistem activ de frânare cu detectarea pietonilor chiar şi pe timp de noapte – în esență fiind un sistem autonom de frânare şi altele.

DS 3 Crossback va fi produs la noua uzină franceză a mărcii din oraşul Poissy, care va avea aproximativ 4.000 de angajaţi şi în care s-au investit 100 de milioane de euro. Premiera publică a noului model DS va avea loc la Salonul Auto de la Paris.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/