Andrei Năstase: „Plahotniuc vrea excluderea Platforme DA și PAS de la alegerile parlamentare”

Liderul Platformei DA Andrei Năstase susține că partidul de guvernământ, și în special liderul acestuia Vlad Plahotniuc, dorește excluderea Platformei DA și PAS din competiția electorală pentru scrutinul parlamentar din 24 februarie 2019. Năstase a spus că, în lipsa unor  argumente împotriva opoziției, guvernarea va inventa diferite mituri legate de partidele de opoziție.

„Plahotniuc urmărește excluderea Platformei DA și PAS din competiția electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, pentru că înțelege că există niște riscuri majore și aceste riscuri au fost demonstrate în campania municipală, acolo unde noi am acționat în comun”, a menționat Andrei Năstase la TV8.

Liderul Platformei DA a menționat că se așteaptă că, în lipsa unor argumente împotriva opoziției, partidul de guvernământ va inventa diferite sperietori legate de opoziția extraparlamentară. Totodată, făcând referire la inițiativa deputaților PDM de a afla informaţii despre legătura unor partide politice de la noi cu fundația „Open Dialog Foundation”, Andrei Năstase a spus că nu exclude că se va merge pe scenariul de la alegerile din 2014, când Partidul Nostru a fost exclus din scrutinul parlamentar.

„O să ne lege ba cu Dodon, ba cu cutare sau cutare. O să inventeze diferite sperietori. Mai rău decât atât, și societatea civilă și instituțiile străine acreditate în RM trebuie să vadă cum guvernarea face o tentativă de modificare a legislației și pe baza acestor investigații să aibă posibilitatea să scoată din alegeri partide ca Platforma DA sau PAS. Riscurile sunt mult mai mari”, a declarat Andrei Năstase.

În ceea ce privește securitatea sau libertatea sa și a colegilor săi, liderul Platformei DA a spus că dacă au mers pe această cale. ei „și-au asumat aceste riscuri și vor merge până la capăt”.

„Eu în fiecare noapte sau zi îmi dau seama că peste o oră sau câteva minute voi fi săltat. După expulzarea celor șapte profesori turci, cine mai este în siguranță? Doamna Sandu mai este în siguranță? Care este vânată și urmărită noaptea?”, a menționat politicianul.

Referindu-se la planurile de viitor, liderul Platformei DA a spus „ opoziția nu a renunțat la protest, pentru că acesta este mijlocul foarte important al oricărei opoziții”.

”Trebuie să determinăm această guvernare să revină la normalitate. Protestul rămâne arma noastră. Pe de altă parte, noi suntem obligați să fim pregătiți pentru un exercițiu electoral. Încercăm să adunăm oamenii în jurul unei idei unificatoare”, a adăugat politicianul.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.