Linkuri accesibilitate

Londra:„O insultă la adresa inteligenței publicului”


Alexander Petrov și Ruslan Boșirov la Salisbury, într-una din pozele pulicate de poliția britanica în septembrie 2018
Alexander Petrov și Ruslan Boșirov la Salisbury, într-una din pozele pulicate de poliția britanica în septembrie 2018

Marea Britanie a criticat joi, drept „o insultă la adresa inteligenție publicului”, interviul difuzat de canalul RT (Russia Today, pro-Kremlin) cu cei doi ruşi acuzaţi că au încercat să-i omoare pe fostul agent dublu rus Serghei Skripal şi pe fiica acestuia Iulia la Salisbury, în Anglia. Purtătorul de cuvânt al premierului Theresa May a reamintit că poliția a prezentat dovezi convingătoarea îmmpotriva celor doi care sunt acum căutați cu mandate international de arest.

„ O armă chimică ilegală a fost folosită pe străzile ţării noastre. Patru persoane au fost grav bolnave, o femeie nevinovată a murit. Rusia răspunde cu dispreţ', a mai spus oficialul britanic.

În interviul televizat, cei doi s-au identificat ca Alexandr Petrov și Ruslan Boșirov și au explicat că au fost la Salisbury ca turiști, pentru a vizita catedrala și au negat implicarea în atentat. Autoritățile britanice care au dat publicității fotografiilor celor doi săptămâna trecută spun că ar fi agenți ai direcției ruse de spionaj militar GRU și îi acuză de tentativa de otrăvire a lui Skripal și fiicei sale cu gaz neurotoxic Noviciok, într-o operațiune autorizată la nivel înalt.

XS
SM
MD
LG