‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 27 martie, 2024
1.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUn număr record de producători vinicoli vor participa pe 6 și 7 octombrie la...

Un număr record de producători vinicoli vor participa pe 6 și 7 octombrie la Ziua Națională a Vinului

‹ adv ›
‹ adv ›

Începutul lui octombrie ne aduce mai aproape de cea mai mare sărbătoare dedicată tradițiilor și culturii vitivinicole din Moldova – Ziua Națională a Vinului 2018.

Ediția a 17-a a Zilei Naționale a Vinului va fi sărbătorită în data de 6 și 7 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale și va fi desfășurată sub genericul „Vin din sufletul Moldovei”.

Anul acesta, un număr record de 60 de producători vinicoli vin din sufletul Moldovei, din cele patru regiuni cu Indicație Geografică Protejată (IGP) pentru a prezenta tezaurul mândriei naționale și al tradițiilor în vinificație – Vinul Moldovei, o adevărată legendă vie.

Timp de două zile, în inima capitalei, cei 60 de vinificatori vor oferi spre degustare oaspeților întreaga diversitate a vinurilor moldovenești. În Piața Marii Adunări Naționale vor fi amenajate mai multe zone, printre care:

  • Tradiționala Școală a Vinului, care va cuprinde o serie de masterclass-uri ghidate de somelieri profesioniști, care vor iniția participanții în tainele consumului conștient al Vinului Moldovei;
  • Zona meșterilor populari, care va găzdui o expoziție a obiectelor artizanale;
  • O Curte Țărănească improvizată în plină acțiune de preparare a vinului, cu butoaie, teasc, struguri, coșuri din lozie și, bineînțeles, cu gospodina și gospodarul casei;
  • Zona de pictură, unde oaspeții evenimentului vor putea cumpăra tablouri.

De asemenea, vizitatorii care vor dori să descopere Vinul Moldovei vor putea alege să facă tururi tematice, care pornesc din inima capitalei spre originea vinurilor de calitate din toată țara.

Pe parcursul celor două zile, în scenă vor evolua ansambluri folclorice de pe tot teritoriul țării, iar în programul de seară vor concerta interpreți și trupe îndrăgite din Republica Moldova ca Vali Boghean, Cătălin Josan, Nelly Ciobanu, Doredos, Ansamblul de Dansuri Populare „Joc” și mulți alții.

‹ adv ›

Vinul Moldovei încurajează consumul moderat și responsabil al vinului, iar pentru ca să te bucuri din plin de sărbătoare, organizatorii au pregătit Carnetul Degustatorului, care include degustări a 11 vinuri și a unui vin favorit (pentru cele două zile ale sărbătorii).

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii