18:41:48 24.04.2024
Stiri

O înșelătorie INEDITĂ: Credea că se înscrie la un internship, dar s-a trezit măritată cu un străin împotriva voinței ei

Știri 13.09.2018 19:02 Vizualizări1893 Autor: Ziarul National
O înșelătorie INEDITĂ: Credea că se înscrie la un internship, dar s-a trezit măritată cu un străin împotriva voinței ei Sursa: avantaje.ro


Întâmplarea asta pare desprinsă din filme, dar, din păcate, este cât se poate de reală. Conform www.aufeminin.com, acțiunea se petrece în Hong Kong, iar protagonista este o tânără de 21 de ani care s-a trezit măritată cu un străin, deși tot ce a făcut a fost să aplice pe internet la un internship.

Tânăra nu este decât una dintre numeroasele victime ale înșelătoriilor pe internet. Atenția fetei a fost atrasă de un anunț pe Facebook, în care tinerelor interesate li se dădea posibilitatea să aplice pentru un program de internship într-un salon de makeup. Tânăra a fost selectată, însă, după primele schimburi de emailuri cu inițiatorul programului de internship, i s-a propus să aplice pentru un job de intern ca wedding planner, activitate ce urma să fie mult mai bine remunerată decât cea de makeup artist.

Mirajul banilor

Deși nu a încântat-o propunerea într-o primă fază, în cele din urmă a decis să-și încerce norocul, atrasă fiind de mirajul câștigului. După doar o săptămână la noul job, tinerei i s-a propus să facă o deplasare într-un oraș apropiat pentru a participa la simularea unei nunți. Ea avea să joace rolul miresei și avea să se „căsătorească” cu un tânăr de vârsta ei, despre care nu avea nicio informație.

La fața locului, fetei i s-a cerut să semneze un așa-zis „certificat de căsătorie”, angajatorii asigurând-o că se cunosc cu primarul orașului și nu va fi nicio problemă cu anularea semnăturii. Totuși, acest lucru nu s-a întâmplat așa de repede cum i se promisese, adică la scurt timp după ce simularea avea să ia sfârșit. Întoarsă în Hong Kong, tânăra le-a povestit prietenilor de experiența trăită și aceștia și-au dat seama imediat că este vorba despre o înșelătorie.

Un tip de înșelătorie des întâlnit

Deși s-a adresat poliției, aceștia i-au spus că astfel de caz nu este de competența lor. Pasul următor a fost să ceară anularea căsătoriei la Federația sindicatelor din Hong Kong.

Potrivit presei locale, acest tip de înșelătorie este des întâlnită și este practicată de rezidenți chinezi care urmăresc să obțină permis de ședere în Hong Kong. Acest permis nu-l pot obține altfel decât prin căsătoria cu o localnică.

Sursa: tabu.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md