Moldova a aderat la Convenția de la Prüm privind cooperarea polițienească

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Republica Moldova, alături de Albania, Macedonia, Serbia și Muntenegru au aderat la tratatul Uniunii Europene care permite forțelor de poliție să facă schimb de informații privind ADN-ul, amprentele și vehiculele, transmite dpa. Documentul a fost semnat azi, la Viena, în cadrul unei conferințe privind migrația și securitatea cu participarea miniștrilor de interne și oficialilor din cele cinci țări.

„Aceasta este o bornă în lupta contra criminalităţii organizate şi traficului de persoane, precum şi în combaterea terorismului şi a extremismului”, a spus ministrul de interne austriac Herbert Kickl, a cărui ţară asigură în prezent preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

Documentul este cunoscut ca și „Convenția de la Prüm”, oraș în landul german Renania de Nord-Westphalia, fiind iniţial semnată de către Austria, Belgia, Franţa, Germania, Luxemburg, Olanda şi Spania în oraşul german Prüm în anul 2005.

De atunci, acele segmente ale tratatului referitoare la schimbul de informaţii între forţele de poliţie au devenit parte a legislaţiei comunitare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...