(video) PARIS 2018: Premieră europeană – Noile KIA ProCeed şi KIA ProCeed GT

Conceptul KIA Proceed, prezentat în toamna anului trecut, a fost transformat într-o maşină de serie. Evident, nu a păstrat aspectul şi dotările futuriste pe care le avea, în schimb a devenit un model practic care adoptă o caroserie elegantă de tip Shooting Brake.

Noul ProCeed își face debutul public la Salonul Auto de la Paris din 2018, înainte de a intra în vânzare exclusiv pentru conducătorii auto europeni la începutul anului 2019.

“ProCeed este o masină care reprezintă toate aspiraţiile KIA. Acest corp frumos va oferi șoferilor o combinație de design, spațiu și versatilitate, reprezentând o propunere unică în segmentul de mașini de familie de dimensiuni medii. Proiectat pe drumurile europene, pentru șoferii europeni, ProCeed se va angaja să conducă. Ca parte a familiei extinse a modelului Ceed, noul ProCeed va juca un rol semnificativ în creșterea europeană actuală a mărcii”, a declarat directorul general operaţional a KIA Motors Europe, Emilio Herrera.

ProCeed va fi disponibil pentru a fi comandat în versiune GT-Line, fie în variantă GT de înaltă performanță. La fel ca și un Ceed obişnuit, partea frontală a ProCeed este construită în jurul unor forme precise, liniare, cu lumini de zi LED integrate nemijlocit în blocurile optice. Noul model păstrează aceeași lățime de 1.800 mm ca a unui hatchback cu cinci uși, dar are un design unic al barei de protecție față.

În profil, ProCeed aminteşte de designul conceptului său, reflectând silueta sa cu o linie de acoperiș care se lasă elegant spre spate. Luneta este înclinată sub un unghi de 50.9 grade, în timp ce parbrizul sub un unghi de 52.4 grade. Un element definitoriu al formei similare unui coupe sunt geamurile laterale spate, care sunt şi ele înclinate sub un unghi de 64.2 grade faţă de verticală.

Având o lungime de 4.605 mm, ProCeed este cu doar 5 mm mai lung decât Ceed Sportswagon, aceştia fiind alocaţi pentru consola faţă, care este mai lungă cu 885 mm. La înălțimea sa de 1.422 mm, linia de acoperiș este așezată cu 43 mm mai jos decât cea a modelului Sportswagon, în timp ce garda la sol este redusă cu 5 mm, până la 135 mm. Construit pe aceeași platformă “K2” ca și alte modele Ceed, ampatamentul de 2.650 mm rămâne neschimbat.

Partea din spate a autovehiculului îl diferențiază pe deplin de alte modele din gama Ceed, inspirată de aspectul conceptului Proceed. Combinată cu înălțimea sa redusă este o nouă bară de protecţie largă care include un pseudo difuzor şi două terminaţii ale eşapamentului pentru modelele GT-Line și GT. Denumirea ProCeed este redată cu majuscule pe centrul hayonului, sub LED-urile stopurilor noi care se întind pe toată lățimea hayonului, oferind automobilului o semnătură luminoasă unică.

De la momentul lansării, noul ProCeed va fi disponibil cu o paletă de 10 culori diferite pentru caroserie. ProCeed GT-Line va avea jante din aliaj de aluminiu de 17 sau 18 inci, în timp ce modelele ProCeed GT vor fi echipate cu jante de 18 inci ca dotare standard.

În habitaclu, noul ProCeed oferă aceeași cabină ergonomică ca și compatrioții săi Ceed. Interiorul se caracterizează prin suprafețe de înaltă calitate, din plastic soft-touch, ornamente metalice și o dispunere orizontală a planşei de bord. Sistemul infotainment cu ecran tactil de 7 inci este așezat în centrul planşei de bord. Consola centrală în sine este înclinată ușor spre șofer.

ProCeed se diferențiază de alte modele din familia Ceed, cu o serie de modificări menite să introducă o ambianță sportivă în interiorul cabinei. Materialele textile de culoare gri sunt înlocuite de unele de culoare neagră pe montanţi şi tavan de exemplu, iar pragurile de la uşi vor conţine inserţii metalice. Un volan turtit vine standard, iar dacă automobilul va avea o cutie de viteze robotizată va conţine şi padele în spatele său.

ProCeed are scaune din față diferite, în funcție de specificație, cu logoul GT brodat pe fiecare. Modelele ProCeed GT vin dotate cu noi scaune sport. Create exclusiv pentru acest model, aceste scaune oferă suporturi laterale mai mari, mai rezistente, comparativ cu cele din originalul cee’d GT. Scaunele sunt tapiţate cu o combinaţie de piele neagră și una similară Alcantarei, finisate cu cusături roșii și o siglă „GT” brodată pe spătar.

Platforma pe baza căreia este construit noul ProCeed sprijină ambalarea eficientă a mașinii, creând un spațiu amplu pentru ocupanții din față și din spate. Pentru pasagerii din spate, punctul inferior al șoldului (în comparație cu modelele Ceed și Sportswagon) compensează efectele liniei acoperişului, creând o cameră aparte pentru cap și picioare.

Cu o capacitate de 594 litri, portbagajul modelului ProCeed este cu 50% mai mare decât cel al unui hatchback Ceed cu cinci uși. Cu un prag scurtat și o înălțime mai joasă decât la Sportswagon, încărcarea și descărcarea bagajelor se realizează mai uşor.

În timp ce portbagajul lui Ceed Sportswagon este puțin mai mare, 625 de litri, modelul ProCeed oferă caracteristici identice de versatilitate, făcându-l una dintre cele mai practice mașini din clasa sa. Este inclusă şi o banchetă posterioară care se rabatează în proporţie de 40:20:40, chiar printr-o comandă simplă din portbagaj. Cu scaunele aplecate podeaua este plată.

O zonă de depozitare în pardoseală poate adăposti obiecte mai mici, iar portbagajul are un cârlig pentru a preveni răsturnarea bunurilor, o plasă, precum şi un sistem de şine. Sistemul Smart Power Tailgate deschide automat hayonul când detectează cheia inteligentă în apropiere.

Noul KIA ProCeed este dotat standard cu un sistem de suspensii independente şi o gamă largă de motoare. ProCeed GT-Line este disponibil cu trei propulsoare. Opțiunile pe benzină includ unitatea turbo de 1.0 litri T-GDi (cu sistem de injecție directă), care produce 120 de CP şi 172 Nm de cuplu.

Cel mai puternic motor pentru modelele GT-Line este noul T-GDi Kappa de 1.4 litri, care produce 140 de CP. Turbo compresorul asigură că debitul de cuplu de 242 Nm este disponibil între 1.500 şi 3.200 de rpm, făcându-l să răspundă eficient într-o gamă largă de condiții de condus.

Ambele motoare sunt echipate cu un filtru de particule pentru a reduce emisiile gazelor de eşapament, asigurând că ProCeed depășește cerințele standardului Euro 6d TEMP. Ambele motoare sunt cuplate standard la o transmisie manuală cu șase trepte, în timp ce unitatea T-GDi de 1.4 litri este disponibilă opţional cu o transmisie robotizată cu şapte trepte şi dublu ambreiaj.

Oferta diesel cuprinde un agregat Smartstream CRDi de 1.6 litri care produce 136 de CP. Cu o cutie manuală pune la dispoziţie 280 Nm de cuplu, iar cu una automată 320 Nm. Conceput pentru a depăși limitele mai stricte stabilite de ultimul standard Euro 6d TEMP, motorul Smartstream utilizează tehnologia activă de reducere a catalizării selective (SCR) pentru a regla emisiile.

Marcând revenirea modelului GT de înaltă performanță, ProCeed GT este alimentat de un motor T-GDi de 1.6 litri, identic cu cel din noul Ceed GT. Produce 204 CP și 265 Nm, devenind cel mai puternic motor din serie. ProCeed GT și Ceed GT folosesc în premieră şi cutia robotizată cu şapte trepte şi dublu ambreiaj.

În funcție de specificație, este disponibil un puternic sistem audio JBL® Premium cu tehnologie Clari-Fi. Lista de dotări suplimentare şi sisteme electronice de asistenţă şi protecţie este similară cu cea oferită pentru un Ceed sau un Ceed SW obişnuit de generaţie nouă.

Noile ProCeed și ProCeed GT vor intra în producție în luna noiembrie la uzina mărcii din Zilina, Slovacia. Modelul va fi disponibil exclusiv pentru şoferii europeni. Vânzările vor începe în primul trimestru al anului 2019. Ceed GT va fi oferit standard cu o garanţie de 7 ani sau 160.000 de km parcurşi.

Vezi şi: (foto) Premieră europeană: Noul KIA Ceed GT

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/