Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Mișcarea ACUM colectează semnături pentru…

Mișcarea ACUM colectează semnături pentru a înainta o petiție către instituțiile europene

imagine simbol

Mișcarea de Rezistență ACUM a anunțat înaintarea unei petiții către instituțiile europene, prin care va cere investigarea și urmărirea penală a cetățenilor Republicii Moldova care se fac vinovați de spălări de bani și au fost implicați în furtul miliardului.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Mișcarea de Rezistență ACUM, până în prezent, peste 6.000 de persoane au semnat petiția, din cele 50.000 de semnături necesare.

Mișcarea de Rezistență ACUM a decis să înainteze petiția reieșind din faptul că de la momentul descoperirii fraudei bancare în valoare de 1 miliard de dolari SUA (12% din PIB), autoritățile Republicii Moldova împreună cu organele de drept ale țării nu au recuperat niciun bănuț, ba, dimpotrivă, ar proteja persoanele implicate în acest furt.

Petiția poate fi semnată online pe site-ul www.acum.md/petitie. De asemenea, petiția mai poate fi semnată la sediile PAS de pe str. A. Mateevici 31, Platforma DA, str. 31 August 15, și PLDM, str. București 90, of. 19.

Petiția este adresată Parlamentului European, Consiliului Europei, Comisiei Europene, Consiliului Uniunii Europene, OLAF-ului, Europol-ului și urmează a fi înmânată instituțiilor UE în luna noiembrie.

Textul petiției poate fi accesat în limbile română, rusă și engleză pe www.acum.md/petitie.

Foto: stiri.md