14:07:55 23.04.2024
Stiri

Când va introduce PAS dezideratul UNIRII în statutul formațiunii, după modelul PLDM: Maia Sandu dezvăluie cât timp a așteptat să obțină cetățenia României

Partide/Comunicate 13.09.2018 15:19 Vizualizări1660 Autor: Ziarul National
Când va introduce PAS dezideratul UNIRII în statutul formațiunii, după modelul PLDM: Maia Sandu dezvăluie cât timp a așteptat să obțină cetățenia României


Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, consideră că societatea din R. Moldova nu este încă pregătită pentru reunificarea celor două state românești, lucru arătat și de sondajele de opinie, iar din acest motiv deziderat Unirii lipsește din statutul formațiunii pe care o conduce.

Potrivit Maiei Sandu, această prevedere în statutul partidului va apărea doar atunci când Congresul PAS va considera că Unirea poate fi îndeplinită și atunci când vor exista voturi suficiente pentru Unire.

„Pornind de la situația reală, PAS face promisiuni pe care poate să le îndeplinească. Sunt promisiuni care țin de construirea unui stat de drept, de construirea unor instituții puternice care să facă dreptate la oameni… Unirea este un deziderat susținut de o parte a populației, dar nu de majoritatea cetățenilor. Astfel, nu este un lucru care se poate întâmpla în viitorul apropiat”, a declarat sursa citată, la „TV10”.

Maia Sandu a spus că nu are nicio problemă cu faptul că PLDM îmbrățișează ideea Unirii cu România: „Nu am discutat cu ei despre asta, nu e treaba noastră. Nu avem nimic cu PLDM, este un partid separat. Au un președinte nou, un deziderat nou. Nu e ceva regizat de noi. Decizia de Unire o poate lua poporul. Dacă PLDM și PL au stabilit acest deziderat în statutul formațiunilor și vor avea candidați merituoși și o să vrea să-i introducă pe lista noastră, atunci nicio problemă. Noi când vom ajunge la guvernare vom asigura un mediu în care această chestiune să se discute fără isterie. E nevoie de un spațiu informațional fără manipulări din partea Rusiei. E un subiect dificil pe care poți să-l discuți. Ceea ce trebuie să facă guvernarea e să implementeze proiecte concrete din România, care să fie resimțite de cetățeni. Pentru partidele unioniste este important ca anume acum să vorbească despre aceste proiecte. Lucrurile concrete se fac doar atunci când ajungi la guvernare”.

Maia Sandu a dezvăluit, în cadrul aceleiași emisiuni, că-i place foarte mult România, în speță munții și locurile frumoase de peste Prut. Politiciana a mai adăugat că a așteptat 11 ani ca să obțină cetățenia României și a făcut asta „din suflet”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md