18:36:13 28.03.2024
Stiri

FOTO // La Orhei a fost dat STARTUL reconstrucției capitale a grădinițelor: Cum vor arăta acestea

Social 13.09.2018 12:06 Vizualizări1284 Autor: Ziarul National
FOTO // La Orhei a fost dat STARTUL reconstrucției capitale a grădinițelor: Cum vor arăta acestea


Autoritățile municipale din Orhei au început reparația capitală a celor șapte grădinițe de copii din oraș, iar prima instituție modernizată va fi instituția preșcolară Nr. 5, „Ghiocel”, de pe strada Maxim Gorki, 48. Grădinița a fost deschisă acum 50 de ani și necesită a fi reparată, se arată într-un comunicat al Primăriei Orhei.

Sursa citată menționează reparația capitală a grădinițelor face parte din procesul de modernizare a infrastructurii din municipiul Orhei, iar grădinița „Ghiocel” a fost selectată pentru a fi reparată prima la inițiativa primarului Ilan Șor.

Pentru a asigura calitatea, dar și viteza lucrărilor de reparație, grădinița Nr. 5 a fost închisă temporar, iar copiii au fost repartizați la alte instituții din oraș.

La Orhei, în prezenta primarului Ilan Șor, angajații grădinițelor, dar și reprezentanți ai altor instituții preșcolare din alte localități din raion, copii și părinți, a avut loc prezentarea publică a proiectului de modernizare a grădiniței respective. În conformitate cu acest model, autoritățile locale vor repara și transforma celelalte instituțiile preșcolare din oraș.

Proiectul de modernizare prevede repararea și modernizarea spațiilor de joacă, grupelor, dormitoarelor, locurilor pentru servirea mesei, sălilor de muzică, terenurilor de joacă. De asemenea, vor fi amenajate terenuri pentru sport. Toate spațiile vor fi dotate cu cele necesare: mobilier, veselă, cearceafuri, inventar sportiv, jucării, literatura și materialele metodice.

„Astfel, municipiul Orhei este prima localitate din R. Moldova care vine cu un plan complex de modernizare a tuturor grădinițelor din oraș. Este de menționat că toate lucrările vor fi realizate cu forțe și resurse proprii, fără ca municipalitatea să facă împrumuturi. Proiectul de modernizare a tuturor grădinițelor din Orhei este posibil datorită majorării veniturilor la buget, urmare a planurilor strategice realizate de echipa lui Ilan Șor”, se spune în comunicatul Primăriei Orhei.

Aceeași sursă subliniază că alimentarea copiilor se face în conformitate cu un program special, implementat de autorități la începutul anului curent în toate instituțiile preșcolare. Astfel, în grădinițele din Orhei este implementat sistemul de catering, care a dus la îmbunătățirea semnificativă a calității hranei pentru copiii.

„Astăzi micuții se bucură de mâncare de restaurant, fiind preparată în cel mai modern combinat de producere, în condiții care corespund celor mai înalte standarde de calitate și siguranță a alimentelor”, susține Primăria Orhei, care mai precizează că în cel mai scurt timp vor fi modernizate și celelalte instituții preșcolare din oraș.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md