Usatîi despre „răpirea” profesorilor liceului „Orizont”: Mai devreme sau mai târziu toți vor răspunde conform legii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a comentat situația legată de operațiunea Serviciului de Informații și Securitate privind capturarea profesorilor liceului „Orizont” și transmiterea ilegală a acestora serviciilor secrete străine. Potrivit politicianului de opoziție, nu există nicio dovadă a implicării acestor persoane în acțiuni teroriste sau de alt gen.

„Dacă asemenea dovezi ar exista, atunci toate posturile de televiziune din țară le-ar fi arătat de dimineață până seara. Dar nicio dovadă nu a fost prezentată”, a subliniat Renato Usatîi.

„De aceea, noi calificăm aceste acțiuni ca răpire a persoanelor, la care au participat toți cei care ulterior au solicitat explicații de la SIS. Iar un dosar penal pentru răpirea unui grup de persoane va fi intentat, mai devreme sau mai târziu. Și, în indiferent cui i-a fost făcută reparația [Președinției], toți vor trebui să răspundă”, a spus Usatîi în cadrul unei transmisiuni live pe pagina sa de Facebook.

Renato Usatîi a menționat că „nu poate și nu are dreptul să comenteze ceea ce se întâmplă în interiorul Turciei”, dar pentru cele ce au loc în Moldova, precum și felul în care au procedat autoritățile moldovenești îi este rușine.

„Dodon a dat SIS-ul, a dat Procuratura, pentru a le spune tuturor că el este un președinte fără împuterniciri. Dar îi ajung împuterniciri pentru a refuza să intre în clădirea reparată din banii plătitorilor de impozite turci… Aflându-se într-un cald fotoliu turcesc, plimbându-se pe covoare de producție turcească, să-și amintească de lacrimile oamenilor răpiți în fiecare colț al Președinției și cabinetul său. Mi-e rușine că țara noastră a participat la răpirea oamenilor”, a adăugat Renato Usatîi în emisie directă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...