11:05:50 29.03.2024
Stiri

Fete aduse de la Nisporeni și Bălți pentru a presta servicii sexuale contra plată în Chișinău: Făptașii, reținuți

Social 13.09.2018 09:45 Vizualizări6887 Autor: Ziarul National


Mai multe tinere din raionul Nisporeni și municipiul Bălți, inclusiv o minoră, au fost racolate, în ultimele opt luni, și aduse în Chișinău pentru a presta servicii sexuale contra plată în diferite apartamente.

Cei care le-au adus în capitală, un bărbat de 33 de ani și o tânără de 19 ani, domiciliați în raionul Nisporeni și Bălți, au fost reținuți și sunt cercetați penal pentru trafic de ființe umane și trafic de copii.

Oamenii legii spun că anterior bărbatul a mai fost cercetat și pentru organizarea cerșitului.

În acest caz, fetele erau cazate în mai multe apartamente din Chișinău pentru a presta servicii sexuale contra plată, deși inițial li se propuneau altfel de servicii.

De exemplu, minorei care a fost recrutată prin intermediul rețelei de socializare „Odnoklassniki” i s-a spus că va fi bonă și va avea grijă de copiii minori ai bănuiților. Suspecții i-au promis victimei un salariu de 2 000 de lei pe lună. Ulterior, minora a fost convinsă să presteze și servicii sexuale contra plată, alături de alte tinere.

Poliția spune că fetele erau recrutate inclusiv prin anunțuri plasate pe pagina „999.md”. Tinerele deserveau zilnic în jur de patru-cinci clienți și erau remunerate cu 50% din venitul obținut. Din suma primită de la învinuiți, victimile achitau chiria apartamentelor și alte cheltuieli pentru necesități personale.

Tânăra este cercetată acum în stare de libertate, iar bărbatul a fost plasat în arest pe un termen de 30 de zile. Dacă li se va dovedi vinovăția, aceștia riscă închisoare de la 10 la 12 ani.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md