/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

Încă în cetățean turc a fost declarat persoană indezirabilă de SIS

missing
13 septembrie 2018, ora 09:51

„Urmare a desfăşurării măsurilor de investigaţie, a fost stabilit că persoana a încălcat regimul de şedere în Republica Moldova, aplicând diverse metode pentru a se ascunde de organele abilitate, folosind mai multe adrese pe aria municipiului Chişinău”, se spune în comunicatul instituției.

Astfel, cetăţeanul străin a fost declarat persoană indezirabilă pe o perioada de 5 ani din raționamente de securitate naționala şi îndepărtat către ţara de origine, conform practicilor şi normelor internaţionale.

Amintim că, pe șase septembrie, șapte persoane de origine turcă au fost expulzați din țară de către Serviciul de Securitate și Informații care a anunțat că aceștia ar fi implicați în activități teroriste. Societatea civilă și mai mulți politicieni au calificat acțiunea drept ilegală. Ulterior, Președintele Parlamentului, în urma unor audieri, a declarat că expulzarea a avut loc în legătură cu niște dosare intentate în anii 90.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram