Linkuri accesibilitate

Asociația Presei Independente semnalează că „Poșta Moldovei” continuă să impună condiții arbitrare de distribuție


Oficiul poștal din Cărpineni
Oficiul poștal din Cărpineni

Asociația Presei Independente semnalează din nou cu îngrijorare că Întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei” continuă să impună condiții arbitrare de distribuire a edițiilor periodice prin abonare și vânzare cu amănuntul. Într-o declarație, citată de IPN, API cere intervenția autorităților pentru a obliga „Poșta Moldovei” să nu facă abuz de poziția sa dominantă pe piața distribuției trimiterilor poștale.

Astfel, contractul propus redacțiilor naționale prevede că publicațiile trebuie să-i acorde distribuitorului poștal spațiu pe prima pagină pentru amplasarea publicității întreprinderii, iar dacă acest spațiu n-a fost utilizat, să poată fi recuperat în edițiile următoarele ale revistei sau ziarului, din textul propus al contractului reieșind că este vorba de servicii care ar urma să fie prestate de către redacții gratuit.

Totodată, „Poșta Moldovei” își rezervă dreptul să modifice adaosul comercial pentru vânzarea cu amănuntul a publicațiilor periodice, cu toate că acest adaos și așa este foarte mare, de 36% din prețul de vânzare.

XS
SM
MD
LG