Polițiștii de frontieră au descins la domiciliile a doi bănuiți de trafic de ființe umane. Ce au descoperit în localitățile acestora

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Angajații Poliției de Frontieră au descins în locuințele unor persoane suspecte în recrutarea, transportarea, adăpostirea în scop de exploatare sexuală, muncă sau servicii forțate. Perchezițiile domiciliare au avut loc ieri, 11 septembrie.

În procesul documentării unei grupări criminale specializate în trafic de ființe umane, au fost inițiate cercetări asupra cauzei penale pentru recrutarea, transportarea, transferul, adăpostirea sau primirea unei persoane, cu sau fără consimțământul acesteia, în scop de exploatare sexuală comercială sau necomercială săvârșită asupra a două sau mai multor persoane. După șase luni, timp în care s-au monitorizat acțiunile ilegale ale bănuiților, polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD au desfășurat mai multe percheziții la domiciliile acestora din municipiul Chișinău.

Ca urmare a măsurilor speciale de investigații și operațiuni de urmărire penală, la adresele percheziționate s-au depistat și ridicate conform procedurii legale mai multe obiecte și documente ce au importanță pe caz, cum ar fi: telefoane mobile, cartele SIM, laptop, carnete cu inscripții de ciornă, privind activitatea ilegală desfășurată și copii ale actelor de identitate a potențialelor victime.

Pe cauza penală se întreprinde în continuare ample proceduri de investigații cu scopul stabilirii tuturor circumstanțelor și identificării persoanelor implicate în comiterea infracțiunii date.

Bărbații, ambii în vârstă de 46 ani, riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...