17:25:04 29.03.2024
Stiri

UTIL // Ați ars hainele cu fierul de călcat? Iată soluțiile salvatoare!

Știri 12.09.2018 14:00 Vizualizări15945 Autor: Ziarul National
UTIL // Ați ars hainele cu fierul de călcat? Iată soluțiile salvatoare! Sursa: secretele.com


V-ați grăbit să călcați hainele și le-ați ars? Dacă arsura este superficială, aveți noroc, pentru că există soluții ieftine și la îndemână pentru ca hainele dumneavoastră să arate ca noi. Iată care sunt acestea…

Apa oxigenată salvează hainele de culoare albă

Nimic nu este mai cumplit decât atunci când vreți să ajungeți la o întâlnire, constatați că ați ars cea mai frumoasă bluză sau fustă. Ce e de făcut?

Dacă aceasta este albă și din bumbac, luați repede o bucată de tifon și înmuiați-o în apă oxigenată, apoi frecați bine. Ulterior, frecați din nou cu un tifon înmuiat în amoniac. Cât materialul este încă umed, spălați cu apă la temperatura camerei.

Repetați de câteva ori până ce veți observa că arsura nu se mai cunoaște. Această metodă e foarte bună și pentru hainele care conțin fibre sintetice, dar nu vă va fi de folos dacă aveți îmbrăcăminte de mătase sau lână.

Dacă aveți ghinionul să ardeți cu fierul de călcat haine colorate, puneți într-un vas oțet diluat cu apă și înmuiați foarte bine arsura. Ulterior, puneți haina în soluție cu un înălbitor, dar atenție, doar acela care nu vă va decolora hainele. În final spălați haina așa cum faceți de obicei și veți constata că pata de arsură nu mai există.

Veți putea reda frumusețea hainelor arse cu fierul de călcat din lână sau cașmir, frecând pata cu o perie de haine aspră. Spălați apoi haina cu mâna cu un detergent lichid de rufe.

Sursa: secretele.com


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md