/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/DOC/ Facilități pentru angajații SIS. Ce prevede un proiect de lege înregistrat în Parlament

missing
12 septembrie 2018, ora 13:16

Mai exact, proiectul prevede completarea a mai multor articole din Legea cu privire la statutul ofițerului de informații și securitate după cum urmează:

– Art. 51 Articolul 51 se completează cu alineatul (41), cu următorul cuprins: „(41) Ofiţerul de informaţii are dreptul, în timpul concediului, la tratament balneosanatorial, cu înlesniri din contul statului. Ofiţerul de informaţii trimis la sanatoriu, în baza unei decizii a comisiei medicale din cadrul Serviciului, pentru continuarea tratamentului în staţionar, beneficiază de bilet de tratament balneosanatorial gratuit sau parţial plătit. Modul de asigurare cu bilet de tratament balneosanatorial gratuit sau parţial plătit se stabileşte prin act normativ al Serviciului. Ofiţerul de informaţii neasigurat cu bilet de tratament balneosanatorial primeşte anual o indemnizaţie bănească, în mărimea unui salariu lunar, pentru fortificarea sănătăţii”.

– Articolul 52 se completează cu alineatul (1 1) cu următorul cuprins: „(1 ‘) În cazul detaşării sau numirii ofiţerului de informaţii într-o funcţie care implică schimbarea localităţii de domiciliu, acestuia i se plăteşte o indemnizaţie în mărimea unui salariu lunar, iar pentru fiecare membru al familiei o indemnizaţie în mărime de 50% din salariul de funcţie al ofiţerului de informaţii.”.

De asemenea, Legea se completează cu articolul 55 cu următorul conţinut: „Articolul 55. Dreptul la asigurare cu locuinţă de serviciu
( 1) Ofiţerul de informaţii, care nu deţine în proprietate locuinţă în localitatea în care activează, are dreptul la spaţiu locativ de serviciu pentru perioada de activitate în localitatea respectivă, care se repartizează în modul stabilit prin act normativ al Serviciului. (2) Ofiţerul de informaţii neasigurat cu spaţiu locativ de serviciu are dreptul la compensarea cheltuielilor pentru închirierea (subînchirierea) unei locuinţe în cuantumul prevăzut de contractul de închiriere (subînchiriere) a locuinţei, dar care nu va depăşi salariul lui de funcţie.

Potrivit autorilor, proiectul în cauză are scopul stabilirii unui pachet social care este imperativ în condiţiile în care specificul statutului ofiţerilor de informaţii și securitate presupune un șir de restricţii, precum și limitări a unor drepturi fundamentale a
angajaţilor care exercită serviciul special în cadrul SIS.

Proiectul de lege integral poate fi citit mai jos:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram