Purtătorul de cuvânt al PD: Dacă ar fi fost componentă de infracțiune, cei șapte turci nu ar fi fost deportați, dar arestați

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Dacă ar fi existat componentă de infracțiune, cele șapte persoane de origine turcă nu ar fi fost deportate, dar ar fi fost reținute, arestate și puse sub învinuire. Declarația a fost făcută de purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat din Moldova, Vitalie Gamurari, în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21, transmite IPN.

„Eu sunt sigur că la nivelul Serviciului de Informații al Republicii Moldova au existat asemenea informații care s-au acumulat și în momentul în care au constatat că prezența și activitatea acestor persoane prezintă un pericol pentru securitatea națională, ei au aplicat cadrul normativ respectiv”, a declarat Vitalie Gamurari.

Purtătorul de cuvânt al PDM spune că acțiunile forțelor de ordine nu au fost îndreptate împotriva liceelor, dar împotriva concret a unor persoane. „Mie mi-e interesant dacă din acești șapte care au fost declarați nedoriți pe teritoriul Republicii Moldova este vreunul care a încercat să depună dosarul pentru a primi cetățenia țării?”, se întreabă Vitalie Gamurari.

Șapte cetățeni străini, printre care șase directori și profesori ai rețelei de licee „Orizont”, au fost declarați joi, 6 septembrie, indezirabili și expulzați de pe teritoriul Republicii Moldova. Potrivit SIS, cei șapte cetățeni străini sunt suspectați de legături cu o grupare islamistă, grupare despre care există indicii că desfășoară acțiuni ilegale în mai multe țări.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...