/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Recrutau fete și le obligau să presteze servicii sexuale online. Schema pusă la cale de un cuplu

missing
12 septembrie 2018, ora 11:41

Până în prezent, au fost identificate șapte fete cu vârste cuprinse între 17 și respective 26 de ani, originare din Republica Moldova, care pe parcursul a câteva luni au fost determinate să presteze servicii de video-chat.

În cadrul perchezițiilor, a fost ridicată tehnică computerizată utilizată de infractori, carduri de extragere a banilor și alte obiecte ce dovedesc complicitatea și vinovăția acestora.

Persoanele bănuite în urma recrutării tinerelor lunar obțineau un profit de la 42 000 până la 100 000 lei.

În acest context au fost iniţiate două cauze penale în baza art. 206 al.3 și art. 220 al. 2, Cod Penal al RM. Conform legislaţiei în vigoare persoanele culpabile de „Proxenetism” și „Traficul de copii” riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani.

Procuratura le-a înaintat celor doi învinuirea, iar la demersul procurorilor, aceştia au fost plasaţi în arest preventiv pentru 30 de zile.

La moment, organele de drept întreprind măsuri speciale de investigații, întru stabilirea tuturor circumstanțelor, persoanelor implicate, precum și identificarea altor victime.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram