‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 29 martie, 2024
20.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMoldova continuă să importe cantități mari de lapte din Ucraina

Moldova continuă să importe cantități mari de lapte din Ucraina

‹ adv ›
‹ adv ›

Republica Moldova se numără în continuare printre principalele pieţe de desfacere pentru produsele lactate din Ucraina. În luna august, veniturile obţinute din exporturile de lactate au constituit 23,4 mil. de dolari, fiind cu 23% mai puţin decât în anul trecut.

Potrivit agenţiei INFOTAG, cu referire la datele Asociaţiei Producătorilor de Lapte din Ucraina, peste hotare au fost exportate 2 mii tone de lapte și frişcă în valoare de 1,4 mil. de dolari. Principalii consumatori de lapte ucrainean sunt Moldova, Belarus, Libia și Polonia, cărora le-a revenit 70% din totalul exporturilor.

Același tablou se atestă şi cu vânzările de produse acidolactice, al căror export față de anul trecut a scăzut cu 10,9%, până la 481 de tone în valoare de 838 mii de dolari. Principalii consumatori au fost Moldova (176 mii dolari) și Georgia (107 mii dolari).

De asemenea, Moldova a cumpărat brânzeturi ucrainene în valoare de 817 mii de dolari, din totalul exporturilor de 833 de tone în sumă de 3 milioane de dolari. Moldova este devansată la acest capitol doar de Kazahstan, care a efectuat importuri în valoare de 1,3 milioane de dolari.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii