Românii sunt chemați la urne 7 octombrie pentru „a preciza” definiția familiei în Constituție

referendum-familie

România va organiza un referendum de revizuire a Constituției în care s-ar fixa denumirea familiei prin care să fie precizată definiția familiei drept o uniune dintre un bărbat și o femeie. În prezent, legea supremă a României, adoptată în perioada de pre-aderare a statului vecin la Uniunea Europeană prevede la articolul 48 că „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi”.

Ieri senatul României a adoptat propunerea legislativă ce definește familia cu 107 voturi pentru, 13 împotrivă și 7 abțineri. Următoarea etapă este aprobarea Curții Constituționale, iar dacă o obține, un referendum la acest subiect va fi organizat pe 7 octombrie.

În senatul României, toți PSD-iști prezenți au votat pentru. Foarte multe voturi favorabile au venit din partea grupurilor PNL, ALDE, UDMR și PMP. Doar grupul USR a votat contra la unison.

Textul actual al articolului 48 din Constituția României:

„1.Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Textul cu care ar urma să fie modificat:

„Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente