/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Tranzacţie de 14 milioane lei cu acţiunile băncii controlate de familia Voronin

missing
12 septembrie 2018, ora 08:21

Cine a vândut un pachetul de acţiuni nu este clar. Reprezentanţii băncii nu au răspuns la apelurile telefonice.

O cotă apropiată ca mărime (4,88%) din capitalul băncii deţine Serghei Socolov, director al Departamentului organizări evidenţei şi соntrоlului și contabil-şef al Băncii.

Potrivit rapoartelor băncii, cel mai mare pachet de acțiuni la Fincombank de 12,47% este deținut de Oleg Voronin, președintele Consiliului de Administrație, care împreună cu familia sa controlează 20,09% din capitalul instituției.

Urmează fondul de investiții Westem Nls Епtеrprisе Fuпd (Guvernul SUA), care deține 13,03%, și Victor Hvorostovschi, președintele băncii, care împreună cu familia sa are o cotă de 9,81%.

Fincombank a obținut în prima jumătate a acestui an un profit de 20,1 milioane lei, în creștere cu 9% față de aceeași perioadă a anului trecut (18,4 milioane lei).

Mai adăugăm că patru luni în urmă Banca Naţională a sancționat cu o amendă de 362.000 lei Fincombank pentru nerespectarea unor cerințe ale Legii instituțiilor financiare și ale altor acte normative ale BNM cu privire la clasificarea activelor/angajamentelor condiționale, concentrarea riscurilor (expunerile) băncii, la acordarea creditelor, efectuarea tranzacțiilor cu persoanele afiliate băncii, sistemele de control intern și cadrul de administrare.

Atunci conducerea băncii s-a ales cu avertisment pentru nerespectarea unor cerințe ale legislației cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram