02:11:35 20.04.2024
Stiri

Radu Albot și-a DONAT PRIMA încasată pentru calificarea în semifinalele de la US Open. Cine a intrat în posesia banilor acordați de cel mai bun tenisman moldovean

Sport 11.09.2018 19:12 Vizualizări1985 Autor: Ziarul National
Radu Albot și-a DONAT PRIMA încasată pentru calificarea în semifinalele de la US Open. Cine a intrat în posesia banilor acordați de cel mai bun tenisman moldovean


Semifinalistul de la US Open, cel de-al patrulea turneu de Mare Șlem al anului, Radu Albot, a încasat o primă de 50 de mii de lei de la președintele Federației Moldovenești de Tenis, dar a donat imediat acești bani.

Banii au fost donați la doi jucători tineri, în vârstă de 14, respectiv, 16 ani. Astfel, câte 25 de mii de lei au primit tineri Ilie Snițari și Maxim Cazac.

„Acești tineri au, pe moment, mai mult nevoie de acești bani decât mine. Am înțeles că Ilie și Maxim au nevoie de susținere pentru a participa la niște turnee peste hotare. Cred că va fi important pentru ei acest ajutor. Astfel, vor avea posibilitatea de a crește și a înregistra rezultate bune”, a declarat Radu Albot.

Ilie Snițari, de 16 ani, este unul dintre cei mai promițători jucători de tenis din R. Moldova. Acesta este membru al echipei naționale, iar recent a ocupat locul secund în proba de dublu la turneul internațional „TCB Trophy”. „A fost un gest neașteptat pentru mine. Voi folosi acești bani pentru procurarea inventarului sportiv sau poate chiar am să particip la vreun turneu peste hotare. Sunt foarte onorat să fiu ajutat de către Radu Albot și Federația de Tenis din R. Moldova”, spune Ilie.

La rândul său, Maxic Cazac, care se numără printre cei mai buni 30 de jucători de tenis din Europa (Under 14), i-a mulțumit lui Radu Albot pentru acest suport. „Am fost foarte surprins să primesc asemenea ajutor de la Radu. Voi folosi banii pentru deplasarea la prestigioasele turnee „Iddie Herr” și „Orange Bowl” în SUA. Este un ajutor binevenit. Sunt nespus de recunoscător lui Radu pentru acest gest”, a precizat Maxim Cazac.

De menționat că Radu Albot a obținut anul acesta cea mai bună performanță în turneele de Mare Șlem. Acesta a fost foarte aproape de finala competiției.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md