Bucate din dovleac, meșteșugăritul și arta populară. Participă la cea de a șaptea ediție a festivalului etno-gastronomic Bostaniada

bostaniada

Festivalului etno-gastronomic Bostaniada revine cu cea de-a VII-a ediție. În acest an festivalul va fi organizat pe 22 septembrie, pe malul Lacului din Bălăbănești, Criuleni.

Festivalul Bostaniada a fost lansat în anul 2012 ca un tribut adus agriculturii și agricultorilor și ultimelor roade ale toamnei târzii – dovlecii. Evenimentul are scopul de a promova activitatea producătorilor autohtoni de dovleci, dar și alte produse agricole autohtone. Festivalul mai promovează turismul rural, bucatele din dovleac și cele mai cunoscute bucate tradiționale, meșteșugăritul și arta populară. Vezi mai jos cum să ajungi la Lacului din Bălăbănești, Criuleni.

Hartă Bostaniada

Cea mai mare atracție a festivalului sunt expozițiile de bostani și concursul Cel mai mare dovleac. De asemenea, festivalul va fi un loc unde turiștii străini vor face cunoștință cu gastronomia și băuturile tradiționale, vinul nou și folclorul moldovenesc, iar cetățenii Republicii Moldova își vor aminti gustul copilăriei prin plăcintele cu bostan, sucurile de casă și vinul tulburel.

În cadrul festivalului va fi organizat un concert live la care vor evolua Vali Boghean, „Trigon”, „7 klase”, extraordinarii tineri de la Moldovan National Youth Orchestra, Corul „Cantabile”, dar și cele mai talentate colective artistice din raionul Criuleni.

Biletele pot fi cumpărate AICI. Mai multe informații găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului.

Evenimentul este organizat sub egida Proiectului „Discover the routes of life”. Partenerii strategici ai festivalului sunt Ambasada Suediei în Republica Moldova și Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova implementat de către Chemonics International. Partener general al evenimentului este Consiliul Raional Criuleni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente