Directorul interimar al Serviciului Pază și Protecție de Stat, Anatolie Golea: „Excludem 100% versiunea unui atentat asupra președintelui”

collage acident dododna

Versiunea unui atentat asupra președintelui, Igor Dodon, este exclusă 100%, a precizat directorul interimar al Serviciului Pază și Protecție de Stat, Anatolie Golea. În urma unei analize a fost stabilit că a fost un accident.

„Excludem 100% versiunea unui atentat asupra președintelui. S-a făcut o analiza la aceasta versiune și în urma analizei s-a stabilit că a fost un accident. Șoferul camionetei, din cauza ca era traseul ud și mașina de mare tonaj, nu a adaptat viteza automobilului bine și avea sa intre în coleziune cu automobilul din față.

In acea zi șoferul camionetei a livrat marfa la Ungheni, apoi la Nisporeni și se întorcea cu camionul gol. Un alt indiciu că nu este un atentat este faptul că deplasare președintelui a apărut spontan și pentru a pregăti un atentat asupra cortegiului, trebuie sa ai mai mult timp.

În momentul impactului camionul avea 60 de km/h. Șoferul nu a adaptat viteza pe carosabilul umed. Acest accident s-a întâmplat în vârf de panta, unde vizibilitatea era redusa. Coloana circula regulamentar. In fata avea un echipaj al INP. Din investigațiile pe care le-am făcut cu ofițerii care erau în cortegiu s-a aflat că viteza era de 90 km/h” a declarat Anatolie Golea pentru PRO TV.

Amintim că, duminică, 9 septembrie mașina cu care circulă președintele Dodon a fost implicată într-un accident rutier în apropiere de orașul Strășeni. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente