Un producător de pantofi din Suceava a ajuns în Chişinău cu prima franciză

Grupul Denis din Suceava, care operează pe piaţa locală brandurile de încălţăminte Denis Shoes şi Anna Cori, a început să se dezvolte în franciză, iar primul magazin operat în acest sistem l-au deschis la Chişinău, în timp ce al doilea pas este să ducă brandul la Sofia, în Bulgaria, scrie ZF.

„O franciză operată sub brandul ANNA CORI necesită o investiţie de 27.000 de euro“, a spus Ilie Cornea, fondatorul businessului. În 2017, Denis, partea de producţie, a înregistrat o cifră de afaceri de 5,9 mil. euro, iar Denis Shoes, partea de retail, a avut o cifră de afaceri de 10,8 mil. euro, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe din România.

Grupul Denis nu este prima companie românească care vede potenţial de creştere pe piaţa din Republica Moldova. Companiile Arabesque (bricolaj), Betty Ice (îngheţată), Ion Moş (condimente), Preţuri pentru Tine (retail de îmbrăcăminte), Teraplast (tâmplărie PVC) sunt alte câteva exemple de businessuri româneşti care s-au dus în Republica Moldova, potrivit datelor ZF.

În plus, în ceea ce priveşte domeniul bancar, Banca Transilvania a devenit în acest an acţionar al Victoriabank, a treia bancă din Republica Moldova. Şi BCR deţine de mai mult timp o bancă în Republica Moldova.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.