Cazul celor 7 cetățeni turci: Pavel Filip: „Nu comentez”. Andrian Candu: „Totul a fost legal”

cms-image-000022749
Foto: foto: deschide.md

Prim-ministrul Pavel Filip declară că nu vrea să comenteze declarații făcute în perioada electorală. Asta deși șeful executivului a fost întrebat despre părerea sa în privința cazului celor 7 cetățeni turci „repatriați forțat” pe data de 7 septembrie. Totuși, colegul său de partid, Andrian Candu a precizat că „au fost aduse argumente legate de securitatea națională”, care sunt mai importante decât protecția drepturilor refugiaților. Declarațiile au fost făcute după ceremonia de depunere de flori din fața Ambasadei Statelor Unite. 

„Nu vreau să comentez declarațiile care se fac în perioada electorală. (…) Eu las fără comentarii. Și în continuare Guvernnul și instituțiile statului vor avea o atitudine pragmatică. Serviciile și-au făcut datoria”, a punctat Pavel Filip.

Coelgul său de partid și de guvernare, Andrian Candu a dat însă detalii mai multe. Potrivit acestuia, termenul corect juridic este „declararea persoanei drept intezirabilă”. Președintele legislativului a spus că este vorba de expulzare.

„Argumentele care au fost aduse legate de securitatea națională au fost înțelese. Cei de la SIS au declarat că au respectat toate procedurile legale”, a declarat Candu.

În continuare acesta a mai îndemnat lumea „să aibă încredere în instituții, dacă nu au încredere în politicieni”.

„Trebuie toți să înțelegem că este un context electoral. Vor fi manifestații politice cu cât mai mult o să ne apropiem de campania electorală. Dacă au fost încălcate procedurile acel care le-a încălcat va plăti”, a mai comentat Candu.

Întrebat despre faptul că unul din copii săi a studiat la Liceul Orizont, unde predau persoanele „repatriate forțat” în Turcia, Andrian Candu a evitat să comenteze și s-a îndreptat în grabă spre mașina sa de serviciu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente