(video) Din care bani va fi reparată mașina de serviciu a președintelui Igor Dodon. Care sunt caracteristicile tehnice ale vehiculului

Mercedes-presedinte-Dodon_0

Mașina de serviciu a lui Igor Dodon, care a fost implicată în accident duminica trecută, urmează să fie reparată de compania de asigurări, scrie unimedia. Mercedes-Benz S 500, cu care se deplasa președintele costă între 110.000 și 130.000 de euro în funcție de deneficii adiționale.

Ofițerul de presă al Serviciul Pază și Protecție de Stat, Maia Angheni, a declarat pentru UNIMEDIA că „automobilele sunt asigurate în conformitate cu legislația în vigoare. Și, respectiv, de toate cheltuielile se va ocupa compania de asigurări”.

Întrebată dacă mașinile vor fi reparate sau vor fi procurate altele noi, sursa citată a precizat că experții investighează starea mașinilor.

Maşina prezidenţială este un Mercedes-Benz S 500, în caroserie W221, cu ampatament alungit şi cu un sistem de tracţiune integrală 4MATIC. Sub capotă are un motor V8 pe benzină, de 4.6 litri volum, care produce 435 CP şi un cuplu maxim de 700 Nm, scrie autoblog.md.

Prin intermediul unei cutii de viteze automate cu şapte rapoarte şi a sistemului de tracţiune menţionat, cel care conduce o astfel de maşină trebuie să numere doar până la 5 de la prima apăsare a acceleratorului, după care rulează deja cu o viteză de 100 de km/h. Viteza maximă pe care o poate atinge automobilul este limitată electronic la 250 de km/h.

Mercedes-ul prezidenţial nu era blindat, însă în schimb avea o suspensie pneumatică pentru deplasări confortabile.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente