‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 aprilie, 2024
22.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriNoi previziuni pentru producția de cereale la nivel mondial

Noi previziuni pentru producția de cereale la nivel mondial

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Conform noilor previziuni ale FAO, producția globală de cereale în 2018 va ajunge la 2 587 milioane de tone, o mică revizuire ascendentă din iulie, dar la cel mai mic nivel din ultimii trei ani și cu 2,4% mai mic față de nivelul record de anul trecut.

Conform raportului privind Cererea și Oferta de Cereale, prognoza producției mondiale de grâu pentru acest an prevede o reducere a volumului cu 14 milioane de tone, care se ridică acum la aproape 722 milioane de tone fiind cea mai mică recoltă din 2013. Scăderea recoltelor se datorează condițiilor meteo secetoase de pe întreg cuprinsul Europei.

Pe de altă parte, producția mondială de cereale grosier a fost revizuită în sens ascendent față de luna iulie, cu 15 milioane de tone, ca urmare a previziunilor îmbunătățite pentru producția de porumb în China, Ucraina și Statele Unite ale Americii, care au compensat reducerile așteptate ale producției în Uniunea Europeană și în Federația Rusă. FAO anticipează în prezent că volumul producției de boabe grosier în 2018 se va ridica la aproximativ 1 354 milioane tone, care este de aproximativ 2,6 la sută sub nivelul din 2017.

Producția mondială de orez, între timp, este de așteptat să crească cu 1,3 la sută comparativ cu anul precedent, ajungând la un nou record de aproape 512 milioane de tone în 2018 iar la această creștere contribuie majorarea producției în Bangladesh și Vietnam, precum și extinderea suprafețelor cultivate în Sri Lanka și Statele Unite.

FAO și-a majorat prognoza pentru consumul global de cereale la 2,648 milioane de tone, în principal datorită creșterii consumului de porumb pentru uz alimentar și pentru uz industrial și a recoltei robuste de orez.

De asemenea, stocurile de cereale sunt reduse, în special în China, Uniunea Europeană și Federația Rusă, și este de așteptat ca raportul global între stocuri și consum să scadă la 27,3 la sută, adică, la valoarea sa cea mai mică din ultimii cinci ani.

‹ adv ›

Prognoza pentru comerțul mondial cu cereale în sezonul 2018/2019 a fost revizuită în sus până la aproape 414 milioane de tone, ceea ce este cu aproximativ 1,5% mai mic decât nivelul record al anului precedent.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›