/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

O nouă formă de trolling. Sunt furate identitățile persoanelor publice și se comentează în numele lor

missing
11 septembrie 2018, ora 07:39

În timpul live-ului au apărut mai multe „comentarii” de la persoane publice cum ar fi: Vitalie Călugăreanu, Victor Ciobanu, Maria Ciobanu, Chiril Lucinschi, Marina Tauber, Alexei Tulbure, Alexandr Slusari, Nicolae Josan, Alexandru Cozer, Cornelia Cozonac – toate scrise de pe profiluri noi create, care conțineau fotografia și informația furată de la persoanele în cauză.

De exemplu, jurnaliștii Vitalie Călugăreanu și Cornelia Cozonac au semnalat problema și au rugat prietenii să dea report la profilurile false create în numele lor.

Problema a fost semnalată și de jurnalista TV8 Natalia Morari care a îndemnat oamenii să raporteze profilurile false.

Precizăm că în argoul internetului, un troll este o persoană, de regulă voit anonimă, dar deseori ascunsă în spatele unor porecle (nick name), care îşi face un obicei pasional din a posta şi comenta în spaţiul virtual, activitate anume croită pentru a semăna discordie pe internet şi pentru a stârni certuri sau iritare. Trolul postează atacuri gratuite la persoană, comentarii maliţioase, inflamatoare, voit jignitoare, de regulă fără legătură cu subiectul, menite a distrage atenţia sau a provoca cititorii la răspunsuri emoţionale. Destul de mulţi troli sunt folosiţi profesional, contra unor sume de bani, pentru campanii negative de comunicare, pentru contracarea sau bagatelizarea unor opinii sau informaţii, pentru dezinformare ori pentru campaniile electorale negative, de tip destructiv.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram