15:00:46 28.03.2024
Stiri

SFATURI simple pentru a curăța tapițeria… Nu ai nevoie de produse scumpe!

Știri 10.09.2018 19:30 Vizualizări1880 Autor: Ziarul National
SFATURI simple pentru a curăța tapițeria… Nu ai nevoie de produse scumpe! Sursa: secretele.com


Chiar dacă aveți grijă să nu le murdăriți, canapeaua sau fotoliile trebuie curățate măcar de două ori pe an, spun specialiștii. Iată care sunt cele mai ieftine, dar utile soluții.

Petele dificile se curăță cu amoniac

Dacă aveți o tapițerie din material textil care trebuie curățată mult mai des pentru a-și păstra frumusețea, vă este utilă sarea de mină.

Nu trebuie decât să umeziți sarea cu puțină apă și să împrăștiați produsul pe toată suprafața. Frecați ușor cu o perie moale pentru câteva minute. La final, aspirați. Praful va fi absorbit de sare și astfel culorile tapițeriei vor fi înviorate.

Oțetul este de mare ajutor…

Tot pentru înviorarea culorilor este util oțetul. Diluați o cană cu oțet în doi litri de apă iar cu această soluție frecați tapițeria textilă, după ce în prealabil ați aspirat tot praful.

Dacă tapițeria este plină de pete de cafea, vin, bere sau alte pete dificile, de ajutor vă va fi amoniacul amestecat cu puțină apă. Pentru a scăpa rapid de petele de grăsime folosiți un amestec din apă rece și săpun lichid. După ce ați spălat cu această soluție, ștergeți bine cu o lavetă uscată.

Pentru tapițeria ecologică și imitațiile de piele e foarte bun laptele demachiant, care și întreține materialul, iar pentru tapițeria din piele naturală utilizați crema de mâini cu lanolină.

Sursa: secretele.com


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md