16:47:07 23.04.2024
Stiri

REȚETĂ // Găluștele cu prune sunt cel mai iubit desert al toamnei

Știri 10.09.2018 17:18 Vizualizări1320 Autor: Ziarul National
REȚETĂ // Găluștele cu prune sunt cel mai iubit desert al toamnei Sursa: avantaje.ro


Găluștele cu prune sunt cel mai iubit desert al toamnei și ne duc cu gândul la perioada copilăriei, atunci când ne bucuram de gustul lor aparte și de aroma prunelor abia culese din copac. Deși sunt delicioase, combinația de ingrediente folosite pentru a le prepara nu este tocmai potrivită pentru cei care se află la dietă. Din fericire, există o rețetă care ne ajută să preparăm găluștele cu prune astfel încât să aibă cât mai puține calorii.

Combinația clasică de cartofi cu pesmet, unt, făină și zahăr nu este recomandată celor care își doresc să scape de kilogramele în plus. Acest lucru nu înseamnă că persoanele care se află la dietă nu se pot bucura de gustul găluștelor cu prune. Modificând rețeta clasică se poate obține un preparat cu puține calorii și care nu reprezintă o amenințare pentru siluetă.

Cum să prepari găluștele cu prune dacă vrei să aibă cât mai puține calorii?

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să schimbi anumite ingredientele pe care le foloseai în mod normal pentru a găti acest desert.

Ai nevoie de:

500 grame brânză de vaci degresată

30 grame de griș fără carbohidrați

2 ouă

îndulcitor

coajă de lămâie

esență de vanilie

un praf de sare

pesmet

scorțișoară

prune

Mod de preparare:

După cum probabil ai observat, această rețetă nu conține cartofi, dar acest lucru nu va modifica cu nimic gustul preparatului. Întâi de toate trebuie să amesteci toate ingredientele și să lași aluatul obținut să se odihnească aproximativ 20-30 de minute, potrivit dukanlifestyle.ro.

După ce timpul a expirat te poți apuca de modelarea bilelor în care vei introduce câte o jumătate de prună. Pune apa la fiert și lasă găluștele să fiarbă cinci minute, până când se ridică la suprafață. Între timp, pune într-o tigaie pesmetul și amestecă timp de câteva minute, după care adaugă sarea, îndulcitorul, esența de vanilie și scorțișoara. După ce găluștele s-au fiert, tot ce mai ai de făcut este să le treci prin pesmet.

Sursa: avantaje.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md