03:53:43 20.04.2024
Stiri

Îți rozi unghiile? Uite ce să faci pentru a SCĂPA de acest obicei care îți afectează sănătatea

Știri 10.09.2018 17:39 Vizualizări1975 Autor: Ziarul National
Îți rozi unghiile? Uite ce să faci pentru a SCĂPA de acest obicei care îți afectează sănătatea Sursa: avantaje.ro


Rosul unghiilor este un obicei pe care o mulțime de persoane îl au încă din copilărie și de care cu greu pot scăpa, chiar dacă au ajuns la maturitate. În anumite situații, cei care își rod unghiile nici măcar nu conștientizează acest lucru, devenind un gest care apare în special în momentele stresante.

În spatele acestui obicei nesănătos se pot ascunde o mulțime de lucruri, inclusiv o serie de afecțiuni psihologice sau probleme emoționale grave. În termeni medicali, rosul unghiilor este cunoscut sub denumirea de onicofagie, iar această afecțiune poate să apară atât la copii, cât și în rândul adulților.

Pentru că în foarte puține dintre cazuri oamenii renunță la acest obicei de la sine, consultul medical este necesar, medicul specialist putând să găsească o soluție pentru tratarea acestei boli.

Rosul unghiilor poate afecta puternic sănătatea, existând riscul ca germenii existenți la nivelul unghiilor să ajungă în cavitatea bucală și apoi în organism, dând naștere unor boli grave. Pe lângă tratamentul de specialitate, cei care au această problemă pot apela la câteva trucuri pentru a renunța la acest obicei.

1. Manichiura

Folosirea lacului de unghii pentru realizarea manichiurii poate fi un truc care să le ajute pe femei să nu își mai roadă unghiile. Având un gust neplăcut, oja le poate determina pe doamne să se gândească de două ori înainte de a face acest lucru. În plus, în cazul manichiurii cu ojă semipermanentă sau cu gel, eliminarea lacului de unghii poate fi mult mai dificilă, ceea ce ar putea să le facă pe femei să renunțe definitiv la acest obicei, potrivit thesun.co.uk.

2. Unghiile scurte

Este adevărat că unghiile celor care au acest obicei sunt scurte, dar asta se întâmplă după ce au fost roase. Un truc eficient e scurtarea unghiilor imediat ce au crescut, astfel încât să nu existe porțiuni care să poată fi roase.

3. Plasturii

O metodă ușor dusă la extrem, dar care poate funcționa în perioadele foarte stresante. Atunci când simt că nu își pot controla acest obicei, persoanele care au această problemă pot apela la ajutorul plasturilor. Aplicând plasturi în zona unghiei, acestor persoane la va fi mult mai greu să își roadă unghiile.

Sursa: avantaje.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md