(video) Ford F-150 Raptor a fost învăţat să iasă din blocaje în nisip fără a-i fi apăsat acceleratorul

Procesul de modernizare continuă a pick-up-ului Ford F-150 Raptor facelift i-a adus o nouă caracteristică – Trail Control. Sistemul este similar cruise controlului folosit pe şosele, însă acum a fost adaptat pentru off-road.

Vezi şi: (video) Primul pick-up cu care s-a derapat pe Nurburgring este Ford F-150 Raptor

Această nouă inovație gestionează accelerația și frânarea, permițând șoferilor să se concentreze doar pe direcționare în condiții dificile din teren. Potrivit Ford, prezenţa sistemului în lista de dotări îl va face pe Raptor să devină mai distractiv decât oricând.

Trail Control poate fi activat la viteze de la 1.6 până la 32 de km/h, iar Raptor este singurul pick-up care îi permite șoferului să opereze Trail Control în toate modurile de rulare 4×4. Noua funcție poate ajuta la depășirea obstacolelor abrupte prin direcționarea automată a cuplului la fiecare roată, apoi prin frânare pentru a aduce fără probleme vehiculul pe cealaltă parte.

De asemenea, poate ajuta la “săparea” maşinii dacă se întâmplă să se blocheze în nisip extrem.

Actualul model Ford F-150 Raptor din gama anului 2019 va fi disponibil pentru a fi cumpărat la sfârșitul anului 2018. Sub capotă are un V6 EcoBoost de 3.5 litri care produce 456 de CP şi 691 Nm. Cutia de viteze este una automată cu 10 trepte, iar tracţiunea este integrală cu şase regimuri.

Trail Control va fi de asemenea disponibil pe noul Ford Ranger din gama anului 2019, care va veni în showroom-uri de la începutul anului viitor.

Vezi şi: (video) Noul Ford Ranger Raptor a fost prezentat în Europa şi din 2019 poate fi comandat şi în Moldova

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/