Poliția: Un bărbat, care își ținea ostatici copiii, soția și soacra, rănit mortal. Era extrem de violent

Oamenii legii au desfășurat astăzi o operațiune de salvare a patru persoane ţinute ostatice într-un apartament. Un bărbat, originar din raionul Telenești, își ținea concubina, soacra și doi copii. ostatici într-un apartament din sectorul Botanica. Pentru a elibera membrii familiei au fost antrenați cei de la brigada cu destinație specială Fulger.

În timpul operațiunii bărbatul a fost rănit, iar ulterior acesta a decedat la spital,  Cele patru peroane au fost eliberate.

Șeful IGP, Alexandru Pînzari, a relatat la un briefing de presă, că  forțele de ordine urmau să efectueze o percheziţie în două cauze penale huliganism şi furt de documente, însă venind la faţa locului, bărbatul bănuit în sărvârşirea acestor infracţiuni, a încuiat ușa apartamentului şi refuza categoric să permită angajaţilor să intre în locuință.

Ulterior, acela a ieşit la balcon şi a declarat că membrii familiei sale – doi copii, concubina şi soacra sa – sunt luaţi ca ostatici.

S-a convocat o celulă de criză, iar pe cauza dată a fost pornit un dosar penal adăugător pentru luare de ostatici.

„Pentru a evita violenţele la faţa locului s-au deplasat poliţiştii şi procurori, inclusiv şi serviciul psihologic care au purtat negocieri cu suspectul”, a spus Pînzari.

Potrivit lui, în timpul discuţiilor, persoana devenea mai agresivă, ameninţa că îşi va omorî membrii familiei şi categoric a refuzat să deschidă apartamentul. În baza acestor informaţii s-a apelat la serviciile brigazii cu destinație specială Fulger, au fost create 2 grupuri de asalt.

În momentul intervenției, persoana bănuită a opus rezistentă vehementă. Avea la el un cutit, o armă asemănătoare cu sabia, acesta a atacat polițiștii. Conform legii 218, cei de la Fulger au aplicat arma de foc și persoanei bănuitei i-au fost aplicate leziuni corporale. Lui i s-a acordat ajutor medical.

„Membrii familiei au fost înlăturați de la pericol, iar persoana bănuită a fost internată la Spitalul de urgență. Ulterior aceasta a decedat”, a declarat Alexandru Pînzari.