(foto) Un britanic este proprietar a 70 de maşini Skoda! Motivul pentru care le-a colecţionat

Un băştinaş al Marii Britanii este proprietar a 70 de maşini marca Skoda. Istoria sa a ajuns să fie cunoscută de colegii de la Autocar, care au realizat un scurt reportaj despre pasiunea lui Mark Torok.

Interesant este că a sa colecţie este compusă din maşini vechi, unele fiind de acelaşi model şi chiar produse în acelaşi an.

Mark Torok a botezat spaţiul în care le păstrează drept un “orfelinat pentru maşini Skoda”. Fiind întrebat care este motivul pentru care a cheltuit bani şi le-a adunat, acesta a declarat că a decis să-şi lase sie automobilele care nu mai trebuiesc nimănui.

Toată colecţia a fost adunată timp de 10 ani şi au existat perioade când cumpăra modele Skoda “atât de des, precum alţi oameni merg la magazin pentru produse alimentare”.

Mark Torok a mai povestit jurnaliştilor că bunicul său era un mare amator al maşinilor mărcii Skoda şi i-a transmis şi lui pasiunea sa. Cea mai veche Skoda pe care o are este un S110 DeLuxe, produs în anul 1973, pe care l-a importat de la fier vechi tocmai din Cehia!

Cel mai nou este un Superb V6, anul producţiei 2006, pe care l-a salvat din re export către Europa de Est, însă favoritul său este un model Superb produs în anul 2002.

Vezi şi: (video) Are cea mai mare colecţie de maşinuţe de la Hot Wheels. Doar una costă 150.000 de dolari!

Chiar dacă majoritatea stau afară sub un acoperiş, iar altele chiar sub cerul liber, colegii din Marea Britanie afirmă că toate maşinile sunt pe deplin funcţionale şi într-o stare bună. Acestea au nevoie doar de un schimb al unor componente esenţiale, fluide şi de o spălare bună.

Visul lui Mark Torok este ca într-o bună zi să le vadă pe toate sub un singur acoperiş.

“Oamenii spun că îmi pierd timpul, dar prietena mea Victoria m-a încurajat, afirmând că strâng o comoară care va încânta viitorii fani ai mărcii Skoda. Uşile orfelinatului meu sunt deschise pentru orice Skoda nedorită”.

Vezi şi: (video) Viaţa îi continuă. Cum arată o Skoda Octavia restaurată, dar cu parcurs de peste 700000 de km

GALERIE FOTO (sursă: Autocar)

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/