17:45:41 19.04.2024
Stiri

Procurorii anticorupție au reținut încă un angajat al Î.S „Gările şi staţiile auto”, care ar fi implicat în schema de colectare ilicită a mijloacelor financiare de la șoferi

Anticorupție 10.09.2018 13:19 Vizualizări1567 Autor: Ziarul National
Procurorii anticorupție au reținut încă un angajat al Î.S „Gările şi staţiile auto”, care ar fi implicat în schema de colectare ilicită a mijloacelor financiare de la șoferi


Un angajat al Î.S „Gările şi staţiile auto”, filiala Orhei, a fost reţinut de procurorii anticorupție și ofițerii Centrului Național Anticorupție, fiind bănuit de complicitate în dosarul colectărilor ilicite de bani de la şoferi de curse naționale și internaționale.

Potrivit CNA, este vorba de un controlor de bilete din cadrul Î.S „Gările şi staţiile auto”, filiala Orhei, care a fost reținut sâmbătă.

Acesta a fost plasat în izolatorul CNA pentru 72 de ore şi este cercetat în dosarul pornit la începutul anului 2018, unde mai mulţi funcţionari ai întreprinderii sunt învinuiţi de organizarea unei scheme infracţionale, prin intermediul căreia se colectau milioane de lei de la şoferi pentru acoperirea mai multor abuzuri, comise în domeniul traficului de pasageri.

În iulie curent, CNA şi procurorii au reţinut mai mulţi şefi de filiale teritoriale, dispeceri, controlori şi casieri, aceştia fiind puşi sub învinuire pentru comiterea infracţiunilor de corupere pasivă, activă şi abuz de serviciu.

Potrivit informaţiilor acumulate, şoferii de curse naţionale şi internaţionale erau obligaţi să transmită zilnic sume fixe de bani casierilor care, la rândul lor, acumulau, până la finalul zilei, banii de la conducătorii tuturor mijloacelor de transport care intrau în Gară, după care transmiteau mijloacele bănești mai departe, conform ierarhiei.

În urma investigaţiilor s-a constatat că suma colectată lunar, prin intermediul acestei scheme, se ridica la 1,5 milioane de lei – bani percepuţi ca „mulţumire din partea şoferilor pentru scutirea lor de controale”. Se întâmpla așa pentru că majoritatea unităţilor de transport admiteau mai multe abateri, între care surplusul de pasageri, încălcarea graficului de circulaţie, lipsa evidenţei biletelor cumpărate etc.

Pentru a nu fi supuşi verificărilor şi sancţiunilor, aceştiaerau obligaţi de operatorii de transport să achite taxe ilicite pentru fiecare unitate.

Investigaţiile în acest caz continuă pentru identificarea tuturor beneficiarilor schemei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md