/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Cele mai multe victime ale suicidului sau tentativei de suicid în Moldova sunt de 13-16 ani

09 septembrie 2018, ora 13:34

Pe parcursul anului 2015, în Moldova 697 de persoane, inclusiv 103 minori, au comis tentative de suicid. În anul 2016, numărul acestora a crescut până la 815 cazuri de tentative de suicid, inclusiv 132 comise de minori. După criteriul de vârstă al victimelor suicidului sau tentativei de suicid, în majoritatea cazurilor acestea sunt copiii cu vârsta cuprinsă între 13-16 ani, arată datele Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Cei mai importanți factori care determină suicidul sunt tulburările mentale, cum ar fi depresia, tulburarea bipolară, schizofrenia şi tulburările cauzate de dependenţă – toxicomania, folosirea în exces a alcoolului sau dependența de droguri, precum și factorii de stres ca problemele financiare sau problemele în relațiile interpersonale.

Potrivit site-ului oficial al Asociaţiei Internaţionale pentru Prevenirea Suicidului, iasp.info, peste 800 de mii de persoane se sinucid în fiecare an, sinuciderea numărându-se printre primele 20 cauze principale de deces la nivel global printre persoanele de toate vârstele, iar numărul tentativelor de suicid este de aproape 25 de ori mai mare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram