(foto) 200 de copii din Rezina au participat la diferite activități interactive-educative și au învățat regulile de circulație

3politia orasel siguranta234

200 de copii din Rezina au fost prezenți la inaugurarea celui de al doilea Orășel al Siguranței Rutiere. Copii au participat la diferite activități interactive-educative, prin care care au învățat regulile de circulație.

Proiectul dat are drept scop educarea copiilor în domeniul siguranței rutiere de la o vârstă timpurie, prin implicarea în activități similare celor reale, învățarea cum să te comporți în trafic atunci când mergi pe bicicletă, cunoașterea regulilor de circulație, formarea deprinderilor practice de siguranță rutieră, care vor pune temelia unui comportament disciplinat în trafic, atât a viitorilor șoferi, cât și a pietonilor.

La deschiderea orășelului, aproximativ 200 de copiii au avut posibilitatea să participe la diferite activități interactive-educative, prin care care au învățat cum trebui să traverseze corect strada, care sunt regulile de circulație atunci când se plimbă cu bicicleta sau trotineta, fiind informaţi, de asemenea, despre pericolele la care se expun, în cazul în care nu vor respecta regulile de circulaţie.

Orășelul siguranței rutiere pentru copii a fost dotat cu toate echipamentele necesare, mascote ce simbolizează trecerea de pietoni, indicatoare și străzi cu marcaje rutiere, dar și banere informative cu mesaje cheie aferente siguranței în trafic.

3politia orasel siguranta
3politia orasel siguranta11
3politia orasel siguranta22
3politia orasel siguranta34
3politia orasel siguranta45
3politia orasel siguranta234
Oraselul siguranței
Oraselul siguranței1
Oraselul siguranței2

Orășelul Siguranței Rutiere pentru copii a fost finanțat de Guvernul Germaniei. Valoarea totală a proiectului este de peste un milion de lei. Guvernul Germaniei susține dezvoltarea Poliției Naționale din Republica Moldova de peste 10 ani, timp în care au fost realizate mai multe proiecte comune cum ar fi: primul „Orășel al siguranței rutiere pentru copii” din Ungheni, patru Centre Mobile de Prevenire și informare a poliției dintre care unul în domeniul Siguranță Rutieră.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente