Prunele moldovenești în stare proaspătă urmează să fie comercializate pe piața din Canada

1501763134_6a506b0a2285696cb11e79085c1c2032

Agenția Canadiană pentru Controlul Alimentelor va lansa pe 1 octombrie procesul de eliberare a permiselor la importul în Canada a prunelor moldovenești în stare proaspătă. Astfel prunele moldovenești urmează să fie comercializate pe piața din Canada.

Despre decizia luată, autoritățile competente din Republica Moldova au fost informate de doamna Barbara Peterson, Coordonator Național pentru protecția Plantelor din cadrul Agenției menționate, printr-un demers în care se subliniază că procesul de revizuire tehnică a Programului de Abordare Sistemică la exportul prunelor din Republica Moldova în Canada s-a finalizat.

În acest context, menționăm că, obținerea accesului prunelor moldovenești în stare proaspătă pe piața de desfacere canadiană reprezintă un succes al negocierilor comune dintre autoritățile de profil din ambele state.

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului își exprimă încrederea că astfel va spori imaginea țării noastre, drept furnizor de producție agricolă de calitate, precum și de partener comercial credibil.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente