/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Consiliul pentru Prevenirea Torturii: Cei șapte cetățeni turci nu s-au aflat în instituții de detenție

missing
08 septembrie 2018, ora 07:56

Vizitele au fost făcute pe parcursul zilei de 7 sptembrie, între orele 17.00 și 22.00 la Inspectoratul de Poliție Centru din municipiul Chișinău, la Penitenciarul Nr.13, la Centrul Național Anticorupție și la Centrul de de Plasament Temporar al Străinilor. Membrii Consiliului spun că au mers la aceste instituții pentru a verifica și identifica dacă cei șapte cetățeni reținuți de SIS pe 6 septembrie au fost deținuți.

„Ca rezultat al verificării registrelor, locurilor de detenție/celulelor, discuțiilor confidențiale cu persoanele aflate la moment în detenție și cu personalul instituțiilor, Consiliul a constatat faptul că în perioada 6-7 septembrie 2018 cei șapte cetățeni turci nu au fost deținuți în cele patru instituții”, anunță Consiliul.

De asemenea, Consiliul pentru Prevenirea Torturii spune că atât izolatorul SIS, cât și izolatoarele sectoriale din municipiul Chișinău, cu excepția IP Centru, sunt sistate și în ele nu pot fi deținute persoane.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram