Campioana României, Steaua, va da piept cu norvegienii de la Rosenborg. Meciul tur se va disputa pe 20 august, la Bucureşti, în timp ce returul este programat o săptămână mai târziu, pe 27 august, în Norvegia.

Rosenborg Trondheim, grupare înfiinţată în anul 1917, are în palmares 22 de titluri naţionale, ultimul cucerit în 2010, precum şi 9 Cupe ale Norvegiei.

Echipa pregătită de Kare Hedley Ingebrigtsen a trecut în turul III preliminar al Europa League de echipa ungară Debrecen VSC, în faţa căreia a câştigat ambele manşe (3-2 şi 3-1).

Astra Giurgiu o va întâlni pe AZ Alkmaar. Partida tur va avea loc pe 20 august, la Giurgiu, returul fiind programat pe 27 august, în Olanda.

AZ Alkmaar a trecut în faza precedentă a celei de-a doua competiţii continentale intercluburi de gruparea turcă Istanbul Buyuksehir, pe care a învins-o în ambele manşe (2-0 şi 2-1).

Gruparea olandeză, înfiinţată în urmă cu 48 de ani, are în palmares două titluri naţionale (1981 şi 2009), iar în sezonul trecut s-a clasat pe locul 3 în Eredivisie.

Programul complet al partidelor din play-off-ul Europa League:

Altach - Belenenses

Steaua - Rosenborg

Plzen - Vojvodina

Jablonec - Ajax

Molde - Standard

Zilina - Athletic Bilbao

Zorya - Legia Varşovia

Milsami - St. Etienne

Young Boys - Qarabag

PAOK - Brondby

Bordeaux - Kairat

Dinamo Minsk - Salzburg

Liberec - Hajduk Split

Panathinaikos - Qabala

Astra - AZ Alkmaar

Krasnodar - HJK Helsinki

Lech Poznan - Videoton

Rabotnicki - Rubin

Atromitos - Fenerbahce

Southampton - Midtylland

Odd - Dortmund

Thun - Sparta Praga

Partidele se vor disputa în dublă manşă, la 20 şi 27 august. Echipele câştigătoare vor accede în faza grupelor Europa League.