12:09:45 19.04.2024
Stiri

MONOLOG // Mihail Jvanetsky: „Femeile sunt mai bune decât noi”

Monden 07.09.2018 17:04 Vizualizări5645 Autor: Ziarul National
MONOLOG // Mihail Jvanetsky: „Femeile sunt mai bune decât noi” sursa: one.ro


Mikhail Mikhaylovich Zhvanetsky, scriitor rus, satiric, născut la data de 6 martie 1934, în Odessa, este cunoscut pentru scrierile sale, dar mai ales pentru monologurile sale despre femei. Următorul său monolog ne-a atras inevitabil atenţia şi ne-am gândit să-l împărtăşim cu voi.

„Băieţi, nu vă supăraţi, dar cineva trebuie să vă spună asta. Femeile sunt mai bune decât noi. Sunt mai inteligente, mai frumoase şi se adaptează mai uşor în viaţă. În plus, trăiesc mai mult.

Orice bărbat – este un beneficiar. Şi beneficii avem foarte multe, doar că nu ne gândim la asta. Noi, de exemplu, nu trebuie să ne trezim cu o oră mai devreme pentru a ne machia şi a pregăti copiii pentru şcoală. Nouă ni se permite să avem picioarele şi axilele nerase, noi nu trebuie să verificăm la fiecare cinci minute cum arătăm. Nouă ni se permite să transpirăm, să înjurăm, să sforăim, să dormim în autobuz.

Dacă două femei vin la teatru sau la concert – este un lucru obişnuit. Cât de des vedeţi doi bărbaţi care vin la teatru, doar dacă nu sunt gay? În sălile de concerte, la teatru, la conferinţe – majoritatea sunt femei. Şi unde sunt majoritatea bărbaţilor? La fotbal, în închisori, în spitalele de psihiatrie, în centrele de dezintoxicare. Femeile nu au timp pentru astfel de lucruri stupide.

Bărbaţii – sunt sexul slab. Ei consumă mai mult alcool, droguri, fumează, mor mai devreme, sunt mai predispuşi la depresie, atacuri de inimă şi accidente vasculare cerebrale.

Pentru noi, băieţi, calendarul – este un motiv de a bea, iar pentru ele? Imaginaţi-vă – să aştepţi în fiecare lună când vine, să suferi o săptămână, dar să nu spui nimănui şi să nu te plângi. Într-o zi va fi elaborată o lege înţeleaptă – în fiecare lună femeii să i se acorde încă trei zile libere, fără a explica motivele. Şi zile de muncă mai scurte. Pentru că ele oricum lucrează dublu – acasă şi la muncă.

Femeile îndeplinesc în lume 70% din toată munca şi primesc 30% din salariul total. Şi, dacă sincer, ele au necesităţi mult mai mari decât noi… pentru cosmetice, ciorapi şi alte chestii, despre care deja nu mai spun nimic.

Bărbaţi, voi aţi încercat vreodată să alergaţi după autobuz în pantofi cu toc şi fustă strâmtă?

Nu mă consideraţi un trădător al activităţilor masculine, dar pe lângă înţelepciunea populară, mai există şi prostia populară. Şi o inventează bărbaţii.

E suficient să te uiţi la obiceiul popular indian de a arde văduvele. Iar un bărbat, dacă i-a murit soţia tot ar trebui să-şi dea foc? „Nu – răspund înţelepţii, trebuie să-şi ia o altă soţie”. Sau schilodirea fetiţelor în China, circumcizia feminină în Africa, voalurile şi chachvan-ul – toate aceste batjocuri pentru femei au fost inventate de bărbaţi.

Şi cum rămâne cu mintea? Bărbatul la prima întâlnire se uită la sânii şi la fundul femeii, iar ea – la ceea ce are bărbatul în cap. Deci, cine este mai inteligent? Nicio femeie nu va alerga după bărbat, doar pentru că acesta are picioarele frumoase. Ele au nevoie de ceva mult mai important de la noi. Bani, poziţie în societate, inteligenţă.

În spatele fiecărui bărbat de succes este o femeie care a creat acest succes. Deci, cine este mai deştept?

Lumea fără femei nu poate exista. Însă fără bărbaţi…? Cred că, mai devreme sau mai târziu, femeile vor descoperi cum să se descurce fără noi. Deci, apreciaţi-le, înainte de a fi prea târziu, iubiţi-le, purtaţi-le în braţe.”

Sursa: one.ro



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md