Amenzi în suma totală de 83 de mii de lei. Serviciul Fiscal de Stat a penalizat mai mulți comercianți de flori

658x0_poza-florarie

Serviciul Fiscal de Stat a desfășurat în perioada 2-3 septembrie acțiuni de conformare prin efectuarea controalelor fiscale operative și instituirea posturilor fiscale la contribuabilii ce comercializează flori în piețele autorizate din capitală. În urma controalelor au fost aplicate amenzi fiscale în sumă de 77 000 lei și amenzi contravenționale în valoare de 8 000 lei.

În piețele de pe teritoriul municipiului Chișinău, au fost identificate circa 40 de întreprinderi, în cadrul cărora au fost depistate încălcări ale prevederilor Codului fiscal al RM cum ar fi: neutilizarea mașinii de casă și control, excedent de mijloace bănești, neprezentarea documentelor. În aceste cazuri au fost aplicate amenzi fiscale în sumă de 77 000 lei și amenzi contravenționale în vaoare de 8 000 lei.

În perioada respectivă au fost instituite posturi fiscale la 2 piețe autorizate, pe teritoriul cărora activează 46 întreprinderi ce comercializează flori.

Volumul livrărilor efectuat, conform datelor mașinilor de casă și control în această perioadă, a constituit 423 152 lei, ceea ce este net superior volumurilor înregistrate în afara perioadei posturilor fiscale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente