(video, doc) CtEDO cere explicații de la autoritățile Republicii Moldova pe marginea cazului expulzării cetățenilor turci

avocat

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului va examina cererea avocatului Vitalie Nagacevschi în interesele cetățenilor turci expulzați din Republica Moldova.

Curtea a cerut Guvernului explicații pe marginea cazului până la data de 5 octombrie 2018, până atunci, procedura a fost suspendată, scrie ZdG.

Conform unor surse, dreptatea la CtEDO o caută cinci dintre cetățenii turci expulzați ieri, 6 septembrie, din Republica Moldova.

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a fost sesizată în legătură cu expulzarea celor șapte cetățeni turci din R. Moldova de către Vitalie Nagacevschi, președintele Asociației „Juriștii pentru Drepturile Omului”. Cererea a fost depusă joi, 6 septembrie, iar o reacție din partea reprezentanților CtEDO a venit la aproape 24 de ore. Printr-un răspuns, CtEDO informează că a preluat cazul și cere de la Guvernul R. Moldova explicații pe marginea expulzării cetățenilor turci. Până la acea dată, procedura a fost suspendată.

ctedo

ctedo1
zdg.md

Amintim că, ieri, 6 septembrie Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) al Republicii Moldova a desfășurat o operațiune complexă, pe linia prevenirii ameninţărilor la adresa securităţii naţionale, în mai multe localităţi din ţară. În cadrul acestora au fost reținute 6 persoane de origine turcă.

Patru persoane, printre care directorul filialei de la Durlești, directorul adjunct și băiatul lui de 16 ani, precum și o persoană din administrația liceului, toți de origine turcă, au fost reținute în această dimineață de către SIS. Ulterior, cetățenii turci au fost expulzați din țară.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente