Un român vrea să străbată înot, fără costum de neopren, Canalul Mânecii; De ce se teme cel mai mult

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un bibliotecar din Petroşani vrea să devină primul român care traversează înot Canalul Mânecii fără costum de neopren, echipat doar cu slip şi cască. Avram Iancu, care are 39 de ani, va parcurge o distanţă de 42 de kilometri

Temerarul român spune că cel mai greu îi va fi să înfrunte cele 15-17 grade Celsius din apele canalului.

Avram Iancu a mai avut o încercare de a traversa Canalul Mânecii anul trecut, fără costum de neopren, aşa cum cer reglementările Channel Swimming Asociation, organizaţia acreditată să certifice recordul pentru sportivii care reuşesc această performanţă.

Înainte cu circa 15 kilometri de malul francez organizatorii i-au cerut însă să se oprească din cursă pentru că valurile şi curenţii mari i-ar fi pus viaţa în pericol.

„Mă simt bine, am înotat aici peste două lungimi de Canal, sunt mult mai puternic şi mai rapid ca anul trecut. Ora de plecare este stabilită de pilot, în funcţie de mărimea valurilor, intensitatea curenţilor, ora fluxului şi refluxului”, a declarat vineri, pentru Agerpres, Avram Iancu.

iancu2-6691162-mediafax-foto-gigi-ciuncanu

Punctul de plecare este Shakespeare Beach, o plajă situată între Dover şi Folkestone, iar finalul cursei va fi pe malul francez, în zona Gris Nez. Sportivul va străbate, totuşi, circa 42 de kilometri, deoarece parcursul de înot nu este unul în linie dreaptă.

Primul român care a reuşit să traverseze înot Canalul Mânecii a fost Andrei Roşu, în iunie 2015, însă acesta a purtat un costum de neopren.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...