Muzica folclorică și Jazz-ul vor răsuna în mai multe orașe din Moldova în cadrul Festivalului cultural Ethno Jazz. Unde poți procura biletele

Poster – Ethno Jazz Festival 2018

În perioada 28 septembrie – 1 octombrie, veți avea ocazia să vizitați ediția XVII a Festivalului Ethno Jazz, care se va desfășura în orașele Chișinău, Bălți, Soroca și Tiraspol. Festivalul promovează valorile etice ale societăţii multiculturale, toleranţa și creativitatea personalităţii, reflectă diversitatea tradițiilor folclorice unite cu libertatea jazzului cosmopolit.

În acest an, invitații festivalului sunt artiști din Elveţia, Cuba, Franţa, Germania, SUA, Belgia, Suedia, Marea Britanie, Olanda, Namibia, Ungaria, Italia, Serbia, România.

De-a lungul celor 16 ediţii anterioare, Festivalul a găzduit numărul impresionant de celebrităţi din mai mult de 40 de țări ale lumii, a demonstrat creativitate modernă, aducând în scenă cele mai exotice sau preistorice instrumente muzicale, dar și unul dintre cele mai importante dimensiuni valorice ale personalității – respectul pentru diverse tradiţii naţionale.

Biletele pot fi procurate aici.

Pentru mai multe detalii accesați pagina de Facebook a evenimentului.

Participanții ediției din acest an sunt:

#GRAND PIANORAMAX trio (Elveția) format de Leo Tardin, care a primit Grand Prix la concursul de Piano Solo în cadrul Montreux Jazz Festival, Arthur Henry – Campionul Elveției la concursul de Beatbox, care împreună cu Dominique Burkhalter promovează stilistica jazzului post-modern și art rock.

#MARTIN TINGVALL TRIO (Suedia, Cuba, Germania)sunt headlinerii festivalurilor atât din America cât și din Europa, care se bucură de cea mai înaltă apreciere în lumea jazz-ului contemporan. Trio a primit 6 Premii Gold Record, 2 Premii Platinum Record și 4 ECHO Jazz Award:„Cel Mai Bun Ansamblu” în 2010, 2011, 2015, 2016.

#SARAH JANE MORRIS ȘI ANTONIO FORCIONE (UK/Italia) Sarah Jane este numită în presă „musical geniuses”asemeni Janis Joplin și Tom Waits. Ea va cântaîmpreună cu Antonio Forcione care este câștigător al premiilor: Best Spirit și Fringe Award la festival din Edinburgh, Award for Excellence în Adelaide, Premio Enriquez din Italia, unde a fost numit Best Musician of the Year,dar și Premio Internazionale di Cultura Re Manfredi.

#DIME NOTES (UK /US) Andrew Oliver este câștigătorul mai multor premii americane. Din 2013 este stabilit în Londra unde a devenit un membru activ al scenei de jazz din Marea Britanie. Aici a inițiat trupa Dime Notes, repertoriul căreia este axat pe reinterpretări moderne ale creațiilor muzicale din periaoda anilor‘20 și ‘30 ai secolului XX.

#SHISHANI & NAMIBIAN TALES (Namibia, Olanda, Ungaria, Belgia)este o formație care activează sub patronatul UNESCO. CD-ul formației a fost numit „Cel Mai Bun Album World Music”al anului 2016din Olanda și s-a evidențiat pe locul 5 în Clasamentul Mondial ca unul din cele mai bune albume editate în lume în anul 2016.

BALKAN STRINGS (Serbia)sunt virtozi ce deținpremiila concursuri internaționale din Italia în 2008, 2010 alSongwriting Competition 2005 din SUA la secțiunea World Music, dar și la International Guitar Competition 2007 în Buffalo, New York.

#THE B-GROOVE (Moldova) a fost fondată în 2011 de către basistul, compozitorulIulian Munteanu, ulterior conducătorul și producătorul proiectului. Genurile abordate de trupă sunt ethno-jazz și funk-fusion. Tandemul muzical Ana Maria Surguci și Iulian Munteanu oferă grupului un sunet deosebit. Inspirați de melodiile Mariei Tănase, formația lucrează actualmente la cel de-al doilea album, cu nuanțe de fuziune ethno-jazz.

#MISSION CIMBALOM TRIO (România, SUA) cu renumiții virtuozi Marius Preda, Decebal Bădilă, Emil Bîzgă și Owen Hart ce au cucerit scenele din America și Europa grație talentului lor.

#BERYWAM A CAPELLA GRUP (Franța) – Campioni ai Franței la concursul de Beatbox în anul 2017 –și-au unit eforturile și ambițiile pentru a câștiga Concursul Mondial de Beatbox, care va ave loc în noiembrie 2018. Folosind doar propriile voci, talentul lor indiscutabil, improvizația, spontanietatea și simtul umorului formația atinge nivelulunui stil propriu îmbinând diverse alte stiluri muzicale (funk, hip-hop, jazz, house, dubstep).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente