Constantin Borodin este unicul tânăr din Moldova care s-a calificat în etapa a doua a concursului „George Enescu”

Constantin-Borodin-2-e1535624941937-620×420

În perioada 6-7 septembrie, la Ateneul Român, se desfășoară cea de a doua etapă a concursului internațional de muzică „George Enescu”. În total, la această etapă s-au calificat 18 violonceliști din 13 țări, tânărul Constantin Borodin se numără printre aceștia.

Prima rundă a concursului internațional „George Enescu” 2018, secțiunea violoncel a avut loc pe 2, 3 și 4 septembrie la Universitatea de Muzică București. Tânărul Constantin Borodin a reprezentat România. El este unicul violoncelist din reprezentanții României care a reușit să ajungă în etapa următoare a concursului.

Constantin este originar din Moldova. Tânărul a făcut cunoștință cu notele muzicale de când era copil, provenind dintr-o familie de muzicieni din Chișinău, Republica Moldova. Violoncelistul a studiat la Liceul republican de muzică „Ciprian Porumbescu” din Chișinău, în prezent studiază Universitatea Naţională de Muzică din București. Tânărul face parte din  Națională Română.

Cea de-a doua rundă a concursului Enescu are loc la pe 6 și 7 septembrie, începând cu ora 10:00, la Ateneul Român. Semifinala va fi organizată pe 9 septembrie. Finala concursului, Secțiunea violoncel, formată din trei concerte cu orchestră, va avea loc pe 11 septembrie, la ora 18.00, în Sala Mare a Ateneului Român.

Festivalul „George Enescu” este un eveniment muzical românesc de prestigiu internațional, inițiat în anul 1958 în memoria marelui compozitor și violonist virtuoz român George Enescu. De-a lungul anilor, la festivalul organizat la Ateneul Român și la Sala Radio, au participat orchestre și muzicieni de mare prestigiu, precum Filarmonica din Viena, dirijată de Herbert von Karajan, Filarmonica din Stockholm, dirijată de Sergiu Celibidache și Filarmonica din Londra, dirijată de Sir John Barbirolli. Anul aceasta la concurs participă 270 de tineri artiști din 39 de țări din întreaga lume.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente